GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Ramazan Geliyor En Ucuz Pide Balıkesir’de

Ramazan Geliyor En Ucuz Pide Balıkesir’de

 

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca Balıkesirlileri, Türkiye’nin en uygun fiyatlı pidesiyle buluşturmaya devam ediyor. Vatandaşlar, 375 gram Fırıntaş Kare Halk Pidesinin 1 buçuk liradan satışa sunulmasını sağlayan Başkan Yücel Yılmaz’a teşekkür etti.

 

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca Balıkesirlileri, Türkiye’nin en uygun fiyatlı pidesiyle buluşturmaya devam ediyor. Vatandaşlar, 375 gram Fırıntaş Kare Halk Pidesinin 1 buçuk liradan satışa sunulmasını sağlayan Başkan Yücel Yılmaz’a teşekkür etti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Fırıntaş, 41 yıldır aralıksız olarak vatandaşların sofrasına hijyenik, sağlıklı ve uygun fiyata ekmeğini ulaştırmayı sürdürüyor. Fırıntaş’ın, içinde bulunduğumuz Ramazan ayına özel hazırladığı Kare Halk Pideleri; 375 gram olarak 1 buçuk liradan satışa sunuluyor. Geçtiğimiz yıl 3 lira olan pideyi bu yıl 1 buçuk liradan satışa sunarak Türkiye’nin en uygun fiyatlı pidesini 8 ilçede 46 satış noktasından ve anlaşmalı marketlerden tüketicilerle buluşturan Fırıntaş, günlük 50 bin pide üretiyor. Lezzeti ve uygun fiyatı dolayısıyla oldukça beğeni kazanan Fırıntaş Kare Halk Pidelerinin yanında, Ramazan ayı boyunca vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen; somun ekmek, tam buğday ekmeği ve köylü ekmeğinin de üretimi devam ediyor.

 

Vatandaşlar memnun

 

Fırıntaş Halk Pidelerinin fiyatı ve lezzetinden oldukça memnun olduklarını belirten vatandaşlardan bazıları pideyi 1,5 liraya yemenin kendilerini ekonomik olarak rahatlattığını ifade ederken bazıları ise sosyal belediyecilik açısından önemli bir hizmet olduğunu söyledi. Vatandaşlar bu imkânı kendilerine sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a teşekkürlerini ilettiler.

Ayrıca; Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga: ‘’İlçemiz Merkez sınırları içerisinde 2 adet firmamız bulunmakta  ve sağlıklı ekmek ulaştırmaktadır.Merkez sınırları içerisindeki nüfusa göre fırın sayımızın yeterli olduğu Esnaf ve Sanaatkarlar Odasının da görüşleri alınarak yerel esnafın korunması amacıyla ilçemizde Fırıntaş ekmek büfesi açılması uygun görülmemiştir’’ açıklamasında bulundu.

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney  :’’İlçemizde geçimini ekmek üretimi ve satışından sağlayan 14 adet fırın işletmesi ile 1 adet Belediyemize ait fırın işletmesi bulunmaktadır.Bunlara ilave olarak İlçemiz İstasyon Caddesi Hükümet Konağı karşısında bulunan park girişine Fırıntaş’a ait yeni biir ekmek satış büfesi koyulmuştur. Bu durum ilçemizde faaliyet gösteren fırın işletmecilerini ekonomik açıdan mağdur edeceği düşünüşmektedir. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza her zaman destek veren askıda ekmek uygulaması ile yardımcı olan fırıncılarımızın yaklaşan Ramazan ayı ile birlikte ekonomik açıdan zor duruma düşmemeleri adına ve bununla birlikte, Kaymakamlık ve Belediyemizce düzenlenen milli bayramlar ve 5 Eylül Susurluk’umuzun kurtuluşu gibi resmi törenlerde bahse konu bölgelerin protokol alanı olarak kullanıldığından Fırıntaş’a ait ekmek satış büfesinin bulunduğu yerden kaldırılması hususunda gereğini ve bilgilerinizi arz ederim’’ ifadelerini kullandı. Haber: Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu