Köşe YazılarıBedia Uçak

Ramazanda Balık Tüketimi

Ramazanda Balık Tüketimi Ramazan ayında balık tüketilmiyor haberlerini gördükçe sanırım faydasını hatırlatmakta da fayda var. Zengin vitamin içeriği ve güçlü besin değeri bakımından hem çocukların hem de yetişkinlerin düzenli olarak tüketmek gerek.  

 

Balik Izgara

İlgili Makaleler
  • Özellikle kış aylarında çok çeşitli olan balık, haftada en az 2-3 gün tüketilmeli. Balıkesir’de en çok hamsi balığı seviliyor. Balıklar çeşidine göre lezzet farkı da sunuyor. Hamsi genellikle küçük ve kılçıksız olması yada kolay temizlenmesi nedeni ile ev hanımlarının da özel tercihi arasında.
Depresyondan Korur

 

Yapılan çalışmalar, özellikle somon, uskumru ve ton balığı gibi yüksek oranda Omega3 yağ asitlerini barındıran balıkların depresyona karşı büyük fayda sağladığını ortaya koymaktadır.

Eklem Ağrılarına Faydalıdır

 

Omega3 yağ asitleri dokuların hasar görmesine neden olan mekanizmaların geri dönüşümünü sağlayarak anti-inflamatuar etki gösteren en güçlü besin bileşenlerinden biridir. Özellikle romatoid artrit hastalarında görülen eklem romatizmasının azaltılması ve mevcut ağrıların giderilmesinde balık tüketiminin önemli faydaları var.

Alzheimer Riskini Düşürür

 

İnsan ömrünün uzamasıyla birlikte çağın hastalığı olarak gittikçe daha sık görülen Alzheimer’a karşı haftada 2 kez balık tüketmek büyük önem taşır. Balık yağının ve Omega3 yağ asidinin faydalarından biri de Alzheimer riskini düşürmesidir. Alzheimer’ın yol açtığı hafıza kaybını önlemede güçlü bir silah olan balık, özellikle de buğulama ya da ızgara olarak tüketilmelidir.

Ayrıca, balık bağışıklık sistemini korur.  Omega3 deposudur.  Zekâ gelişimine fayda sağlar.  Kalp sağlığını korur. Kemikleri güçlendirir. Hücreleri onarır. Depresyondan korur. Son olarak, diyabet riskini azaltır.

Daha fazla köşe yazısı için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu