GündemÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

Ramazanda En Çok Hurma Tercih Ediliyor

Ramazanda En Çok Hurma Tercih Ediliyor

 

Pandemi zamanında Camilerde namazların toplu olarak kılınamaması işlere de yansıdı diyen Süleyman Erol, Pandemiden sonra işler yoluna girmeye başladı, Ramazan ayında olduğumuzdan dolayı da hurmaya büyük rağbet var” dedi.

 

GENÇ YAŞLI HAC MALZEMELERİNE MERAKLI

Hac Malzemeleri Satan ikra hac malzemeleri işletmecisi Süleyman Erol, “ Son 3 senedir camiler kapalı teravihler yapılamadı.  Namazlar da Cami’de kılınamadı. Haliyle farklılıklar oldu tabiki. İşlerede yansıdı.Bu Ramazan özellikle Hurma satışlarımıza bir rağbet var. Geçen yıllara göre çok daha iyi bizim açımızdan. Gelenler arasında, Buraya 17-18 yaş aralığında da gelenler oluyor. 30-40 yaş arası da gelen oluyor, 80 ve üzeri de gelen oluyor. Biz de her kesimden insanlara uygun ürün çeşidi mevcut” dedi.

 

7025Bfae Dffd 44B3 B012 Becfe433A797

 

EN ÇOK SECCADE HURMA VE TESBİH ALINIYOR

Hac malzemeleri işletmecisi Süleyman Erol,“Malzemeler arasında genelde Balıkesir’de seccade ve tesbih alınıyor. Buda Balıkesir’de her hacca/umreye gittiğinizden sonra ziyarete gelinir ve gelen misafirlere seccade ve tesbih hediye edilir. Yanında zemzem biraz da hurma ikram edilir, bu yüzden en çok rağbet alan seccade, hurma ve tesbih diyebilirim” İfadelerini kullandı.

ÜRÜNLERİ GENELLİKLE KADINLAR SEÇİYOR

“Haç malzemesi denildiğinde erkekler biraz daha arka planda kalıyor. Genellikle tercihi kadınlar yapıyor ve onlar alıyorlar ancak kasaya gelindiğinde erkekler ön plana çıkıyorlar. Dükkânda neredeyse görülen bütün ürünleri kadınlar seçip alıyor. Erkeklere yönelik malzemelerimiz de var ancak onşarıda kladınlar seçiyor. Sonuç olarak bizim dükkânımız Yıldırım Camiinin tam karşısında, çok hareketli bir cadde burası. Her türlü insanlar ile burada karşılaşabiliyoruz. En yaşlısından en gencine, bizim işimiz sadece tesettürlü insanlarla da değil açık insanlarla da muhattap olabiliyoruz. İnsan ayırmak babında değil, Bin bir türlü insan geliyor. Herkese kapımız sonuna kadar açık” dedi. Haber: Muhammed Can Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu