Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemİlçe HaberleriTürkiye GündemiYaşam

Ramazanda Okunacak Dualar

Ramadan Month

Ramazanda Okunacak Dualar

“Allahümme leke sumtü ve bike amentü ve aleyke tevekkeltü, sübhaneke ve ala rızkıke eftartü veli- savmel’ ğadin min- şehri ramazane nev eytü fağfir li ma kaddemtü vema- ahhertü.”

 

Türkçesi

“Allah’ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, senin verdiğin rızıkla orucumu açtım. Yarının orucuna da niyet ettim, benim geçmiş ve gelecek tüm günahlarımı bağışla. Amin.”

 

E 5

Ramazanda Okunacak Dualar Günün Ayeti

Allah şöyle buyurur: “Bugün doğrulara doğruluklarının fayda vereceği gündür. Onlar için, ebedî kalacakları ve altından ırmaklar akan cennetler …

(Mâide, 5/119)

 

Ramazan 2

Günün Hadisi

Salih ameli eksik olan kişiyi, nesebi öne geçirmez.

(Müslim, “Zikir”, 38)

 

Kabe ≪3

Günün Duası

(Rabbim) Beni, naîm cennetine girenlerden eyle.

(Şu’arâ, 26/85)

Ramadan 1

Fetih Suresi 

Ramazanda okunacak dua ve sureler arasında gösterilen kişiyi sene boyu koruyacak fazileti taşıyor. Aynı zamanda rızık, bolluk ve bereket de bu surenin faziletleri arasında.

Allahım! Bizi doğru yola ilettikten sonra kalplerimizi eğriltme. Bize tarafından rahmet bağışla. Şüphesiz sen bağışlaması bol olansın. (Âl-i Imran Suresi, 8. ayet)

Allahım, küçüklüğümde annem ve babam beni nasıl yetiştirmişlerse, şimdi de sen onlara rahmet et. (Isrâ Suresi, 24. Ayet)

Ey Allahım! Bizi ve bizden önce gelip geçmiş imanlı kardeşlerimizi bağışla. Kalplerimizde, iman edenlere karşı hiçbir kin bırakma! Ey Allahım! Şüphesiz ki sen çok şefkatli, çok merhametlisin. (Haşir Suresi, 10. ayet)

www.gazetemerhaba.com

Kaynak: Diyanet

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu