Köşe Yazıları

Ramazan’ın Fazileti

Ramazan’ın Fazileti

Dünyayı kasıp kavuran Covit-19’un sağlığımızı tehdit etmesi nedeniyle bu yıl Ramazan ayını buruk bir şekilde eda ediyoruz.

Her şeye rağmen insanoğlu bu ayda, empati yaprak ihtiyaç sahiplerine yardım ve ikramda bulunmak suretiyle gönüllere girme, dua etme, dua alma ve kendisini hesaba çekip Yüce Allah’a sığınıp ondan yardım dilemelidir.

Zenginler yapacakları zekat, fitre, sadaka gibi yardımları gösteriş ve riyadan uzak olarak fakirlere vermenin mutluluğunu yaşamalıdır.

İlgili Makaleler

“Veren elin, alan elden üstün olduğunu, sağ elin verdiğini sol elin haberdar olmaması” ise hem insani hem de inancımızın gereğidir

Şu fani hayatta, huzurlu ve mutlu olmak için maddi ihtiyaçlar yanında, manevi duygulara da önem verilmelidir. Biliniz ki, kalpler ancak Allah’ı anmakla huzur bulur.

Rahmet Ayı Ramazan, en çok birlik ve beraberliğimize zarar veren belalardan dua ve tövbelerle kurtuluşa vesile olmalıdır.

Çünkü Ramazan huzur ve rahmet ayıdır. Bu ayda yapılan zekât, hayır ve hasenat ise İslam’ın sevgi köprüdür.

Birde Kadir gecesinde tövbe kapılarının açık olduğunu, bütün günahların bağışlanacağının müjdesini unutmamak gerekir.

Ramazanda yalnızca mideyi aç bırakmakla kâmil mânâda oruç tutulmuş olmaz. Gözü, kulağı,  dili, haram ve şüpheli şeylerden korumak gerekir.

Peygamber (sav); “Hiçbiriniz oruçlu olduğu gün çirkin söz söylemesin ve kimse ile çekişmesin. Eğer biri kendisine söver veya çatarsa «ben oruçluyum» desin.” Buyuruyor. (Buhârî, Savm, 9)

İbadetlerin özü olan dua,  kulun Rabbine sığınmasıdır. Riya ile (gösterişle) bu bağı koparanların vay haline..

Bu ayda nefsimizi ve malımızı haramlardan, kul hakkından korumak gerekir.

Mübarek Ramazan, pandemi belasından, sıkıntılardan ve günahlardan kurtuluşa vesile olsun.

Şu mübarek gün ve gecelerde şehitlerimiz ve tüm geçmişlerimize rahmet diliyoruz, ruhları şad olsun. Ramazan-ı Şerifiniz Hayırlı olsun inşallah…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu