GündemEkonomiÖzel Haberler

“REKABET ZORLAŞTI”

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fehmi Erdem, esnafların büyük firmalarla rekabet edemediğini söyledi. “Artık piyasada büyük balık küçük balığı yiyor” diyen Erdem, esnafın sigortalı çalışanlarla aynı şartlara getirilmesini istediklerini söyledi.

Uzun yıllar Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı görevini yürüttüğünü söyleyen Fehmi Erdem, esnafların isteklerini ve önerilerini dile getirdi. Balıkesir’de esnaflar arası birlik ve beraberliğin daima var olduğunu da belirten BESOB Başkanı Fehmi Erdem, devletin esnafa daha çok sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi.

“ESNAFIMIZIN DERTLERİYLE DERTLENİYORUZ”

Esnafın dertlerini çözmek adına çalıştıklarını söyleyen Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fehmi Erdem, “Esnaf teşkilatına ilk kez peynir imalatından bakliye sektöründen derken kamyoncuların kooperatif başkanlığını yaptık ondan sonra şoförler odasında 12 yıl başkanlık yaptık 2010 da yönetime girdik. 2014tede başkanımızın rahatsızlığından dolayı bizlerde 2014 te aday olduk sağ olsun esnaf teşkilatı bize burasını layık gördü. 2018 seçimlerinde de tekrar devam dedik. Elimizden geldiğince esnaf teşkilatının dertlerine elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“44 BİN ÜYEMİZ VAR”

İl genelinde 44 bin üyeleri olduğunu söyleyen BESOB Başkanı  Fehmi Erdem, “Merkezdeki üye sayımız 10.000 civarında il genelinde 44.000 küçük esnafımız var. Bu 44.000 üye 85 odaya meslek gruplarına göre yayılıyor. Gönül en iyisini ister ama imkân meselesi bizim şöyle deyim ilk geldiğimiz zaman bizim esnaf teşkilatımızın 52 odalı güzel bir oteli vardı. Bu otel atıl durumda idi bu otel esnaf teşkilatının namusu gibi bunu biz tadilat ettireceğiz. A’dan Z’ye bir değişim olacak. Buraya 2015 te başladık 2.000.000 lira masraf ettik. Esnaf evi yaptırma sözü aldık Yücel başkanımızdan Yücel başkanımız bu sözünün de arkasında” dedi.

“ESKİDEN SÖZ SENETTİ, ŞİMDİ SENET SENET DEĞİL”

Başkan Erdem, “Eskiden bakkal amca vardı neydi bakkal amca emanetini bırakabileceğin, ya bakkal amca bana 20 liralık mal ver akşama vereceğim. 1 ay sonra vereceğim diyebileceğin şimdi gir markete 25 kuruşluk borcun olsun o malı sana verir mi vermez yani kendimiz alışveriş yapıyoruz. Bizim zamanımızda söz senetti şimdi senet senet değil” şeklinde konuştu.

“10 PLAKANIN ŞANI VAR”

Balıkesir’in neredeyse tüm illerde popüler bir ünvana sahip olduğunu söyleyen Başkan Erdem, “ Ben gençlik yıllarımda peynir imalatçılığından sonra kamyonculuk yaptım Türkiye’nin 60-70 iline gittim Adana yollarında benzinliğe 10 plaka araba girdiği zaman buyur kardeşim ne ihtiyacın var diye sorarlardı. Balıkesir’in 10 plakanın adı vardı şanı vardı ya.  Ben Balıkesir’imizi diğerlerine göre daha şanslı buluyorum” dedi.

“BU MEMLEKET BİZİM”

Esnafların bir ve beraber olmasının önemine dikkat çeken Başkan Erdem, “Balıkesir’imizde sevgi saygı var. Balıkesir’imiz daha birlik beraberlik içerisinde. Bakkal amcayı bitiren büyük firmalar. Dükkânlarını kapatan var geçen seneye göre daha fazla ama her yıl dükkân açan kapatandan daha fazla oluyor. Mesela3000 tane açılmış 100 tane kapanmış 1000 tane kapanmış ama yerine 3000 tane açılmış. Bu memleket bizim iyisiyle kötüsüyle hep beraber birliğimizi beraberliğimizi koruyacağız. Esnaf teşkilatı bu güne kadar hiçbir zaman sokağa çıkmadan üzerine düşen görevi yapmaya gayret göstermiş inşallah bundan sonra öyle olacaktır” ifadelerini kullandı.

“AYNI ŞARTLARA GELMEK LAZIM”

Başkan Fehmi Erdem, “Atasözleri boşuna söylenmiş sözler değil büyük balıklar küçük balıkları her zaman yutar. Bizimkilerin şu andaki en büyük isteği sigortalılarla aynı şarta getirilmeleri. Bizim kayda değer bayan üyelerimiz var milletimiz doğumdan önce sigortalı olanların çocuklarını sigorta primini askerlik borçlanması gibi borçlanmaya kabul ediyor sonra sigortası olanlara borçlanmasını kabul etmiyor bizim isteğimiz devletin bu konuya üvey evlat muamelesi yapmaması. Esnafın biyer açması için önce vergi dairesinden vergi numarasını alıyor zaten oradan vergi numarasını aldığı zaman sisteme düşüyor buraya gelip evrak alıyor sicile kaydını yaptırıyor” dedi. Fatma Kara

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu