Gündemİlçe Haberleri

Rektör Boz 6 Şubat Depremlerini Andı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin 1. yıl dönümünde bir anma mesajı paylaştı. Depremlerin ardından yaşanan acı ve kayıpların hafızalarda derin izler bıraktığını belirten Rektör Boz, Türk Milleti'nin dayanışması ve devletin çabalarıyla yaraların sarıldığını vurguladı.

Rektör Boz 6 Şubat Depremlerini Andı

Rektor Boz 6 Subat Depremlerini Andi
Rektör Boz 6 Şubat Depremlerini Andı

Rektör İsmail Boz’un Anma Mesajı

“Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, bölgede büyük bir yıkıma ve üzüntüye sebep oldu. Bu doğal afet, Kahramanmaraş başta olmak üzere çevre illeri de etkisi altına alarak toplumun her kesimini derinden üzdü.

Depremin ardından devlet ve milletin birlikte hareket ederek ortaya koyduğu büyük çabalar sayesinde, yıkımın etkileri kısa sürede en aza indirildi. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak, acı haberin duyulmasının ardından harekete geçildi ve Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlere yönelik çeşitli yardım faaliyetleri düzenlendi. Üniversite yönetimi tarafından hazırlanan “Acil Durum Eylem Planı” çerçevesinde, afetzedelerin konaklama ihtiyaçları karşılandı ve arama kurtarma ekipleri bölgede koordineli bir şekilde çalıştı.

Ayrıca, Üniversite tarafından düzenlenen “Bir Lokma da BANÜ’den” kampanyası ile depremzedelere destek olunurken, uluslararası öğrenci dernekleri aracılığıyla Hatay Reyhanlı’da çadır kent kuruldu. Üniversite ve iş birlikleri sayesinde, depremzedelere yönelik soba üretimi gibi acil ihtiyaçlar da karşılandı. Ayrıca, bölgedeki çocuklar için eğitim ve sosyal faaliyetler düzenlenerek moral desteği sağlandı.”

Geçmiş Olsun Dileklerini İletti

Depremlerin ülkemiz için ne kadar büyük bir tehdit olduğunu hatırlatan Rektör Boz, gelecekte yaşanabilecek benzer afetlere karşı hazırlıklı olmanın öneminin altını çizdi. Depremde yaşamını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Boz, depremzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Haber: Bülten

Depremzedeler 04:17’de Mezarlıkta Toplandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu