Görüntülü Haberler

Rektör Kuş “Şehidiniz Şehidimizdir Adı Yaşayacak”

Rektör Kuş “Şehidiniz Şehidimizdir Adı Yaşayacak”

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmada şehit düşen BAÜN Öğrencisi Mehmetağa  Səfərov’un adı Balıkesir Üniversitesinde yaşatılacak. BAUN Rektörü İlter Kuş ,Mehmetağa Səfərov aynı zamanda bizim şehidimizdir. Bizim öğrencimiz, bizim evladımızdır. Buradan kendisine tekrar Allahtan rahmet ediliyorum. Ruhu şad mekanı cennet olsun”dedi.

“Aileye Şükran Beratı Sunduk”

Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Mehmetağa  Səfərov askerliğini Ermenistan işgali altındaki Yukarıkarabağ sınır bölgesinde yapmaya başlamıştı. Vatan topraklarını Ermenistan işgalinden kurtarmaya çalışan ordu birliklerinde görev alan Səfərov Səfərov şehit oldu.  Balıkesir Üniversitesi Rektörü İlter Kuş bu süreç sonrasında duyarlı ve elzem bir atak yaparak aileyle görüştü. Şehidin ailesine şükran beratı sunarak başsağlığı diledi. ‘Şehidiniz şehidimizdir’ diyen Rektör Kuş, BAUN’ de şehidin adının yaşatılacağını söyledi.

“İki Devlet Tek Millet Şuuru”

Rektör Kuş konuyla ilgili olarak, “Biz acı haberi aldıktan sonra kendisinin ailesi ile de telefonla görüşme fırsatı bulduk. Buradan çok değerli annesine ve babası Balakishi Balakishi’ye şehidimizin ailesine saygılarımı sunuyorum. Allah sabırlar versin. Daha önce şehidimizin babası ile yaptığım görüşmede de dile getirmiştim. Buradan da tekrar etmek istiyorum şehidiniz şehidimizdir. İki devlet tek millet anlayışı ile şuuru ile hareket edip şehidimizin ailesine sunulmak üzere bir şükran beratı hazırladık. Bu şükran beratı içerisinde duygu ve düşüncelerimizi ifade ederek başsağlığında bulunduk. Şehidimizin ailesine gönderdik ”dedi.

“Kaydını Sildirip Vatan Toprağını Savunmaya Gitmişti”

Balıkesir Üniversitesi Rektörü İlter Kuş Merhaba Gazetesinden Semra Aman Akyürek’e konuştu. Rektör Kuş, “Mehmetağa Səfərov  2014-2019 yılları arasında üniversitemizde Makine Mühendisliği bölümünde okuyan Azerbaycanlı öğrencimizdi. Mehmetağa Səfərov geçen sene kendi isteği ile kaydını sildirip memleketi Azerbaycan’a dönmüştür. Bu arada Azerbaycan Ermenistan mücadelesinde de kendi topraklarını savunurken şehit olmuştur. Mehmetağa Səfərov aynı zamanda bizim şehidimizdir. Bizim öğrencimiz, bizim evladımızdır. Buradan kendisine tekrar Allahtan rahmet ediliyorum. Ruhu şad mekanı cennet olsun”dedi.

“Şehidimizin adını yaşatmak istiyoruz”

Şehit Mehmetağa  Səfərov’un adını yaşatmak istediklerini belirten BAUN Rektörü İlter Kuş, üniversite bünyesindeki mühendislik fakültesi amfisinin adına şehidimizin adını verdik. Ve inşallah onun adını burada hep yaşatacağız. İki Devlet Tek Millet anlayışı üniversitemiz var oldukça devam edecek. Birkez daha altını çizmek istiyorum. Değerli ailesine hürmetlerimi sunuyorum. ‘Şehidiniz şehidimizdir’ ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu