GündemÇocukçaEğitim

RENK RENK MİNİKLERİN MÜZİK GÜNÜ

Sevgili çocuklar bugün ‘Çocukça’ sayfamızda Renk Renk Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin minik öğrencileri var. Müziği çok seven miniklerin, değişik enstrümanlarla ilk tanışmalarını sizlerle buluşturuyoruz. Bu keyifli sayfayı okumaya var mısınız?

Müzik en güzel terapidir. Ritimlerin ise insanları mutlu eden önemli bir yönü vardır. Peki bu ritimler, eşsiz sesler nasıl çıkıyor? Bağlama, gitar, piyano ve daha nice enstrüman birbirinden farklı sesler çıkarırken, Onları dinlemek için bambaşka bir mutluluk. Müziği çok seven Renk Renk çocuklar, müzik dersinde ilginç enstrümanlarla tanıştılar. Def – Yağmur Çubuğu ve Erbaneyi inceleyen minikler, çıkan sesleri ise dikkatle dinlediler. İlerde müzik enstrümanlarından en az bir tane öğrenmek istediklerini söyleyen çocukların eğlenceli maceralarına kulak vermeye hazır mısınız?

Ayaz: Ben müzik dersini çok seviyorum. Çünkü her zaman yeni şeyler öğreniyoruz. Öğretmenimiz bize çok güzel bilgiler öğretiyor. Hiç bilmediğimiz enstrümanları görüyoruz. Onları incelemek ve ne işe yaradıklarını öğrenmek çok keyifli. Ben de büyüyünce gitar, piyano gibi müzik aletlerini çalmayı öğrenmek istiyorum.

Egemen: Müzik dersleri çok güzel geçiyor. Öğretmenimiz bize yepyeni bilgiler öğretiyor. Onları öğrendikçe daha da mutlu oluyoruz. Müzik bence çok önemli. En az bir müzik enstrümanı çalabilirsek çok iyi olur. Müzik dinlemek de müzik aleti çalabilmekte bence çok güzel.

Dilara: Öğretmenimiz bize çok güzel müzik enstrümanları öğretti. Mesela benim ilgimi en çok Def çekti. Def böyle yuvarlak kocaman bir müzik enstrümanıydı. Hem çok eğlenceli hem de keyifli. Ben ilerde müzik enstrümanları çalmak istiyorum.

Ecrin: Müzik çok güzel bir şey. Hem müzik dinlemek hem de müzik enstrümanları çalmak çok güzel. Öğretmenimiz bize çok fazla görmediğimiz müzik enstrümanlarını gösterdi. Onların nasıl çalındığını gördük. Çok eğlenceli bir gün geçirdik.

Mehmet Can: Müzik çok güzel. Ben enstrümanları çok seviyorum. Müzik öğretmenimi z bize hiç görmediğimiz enstrümanları gösterdi. Sonra çok eğlenceli zaman geçirdik. Hepsi çok güzel ve eğlenceliydi. Ben ilerde müzik enstrümanlarından en az bir tanesini öğrenmek istiyorum. Öğretmenimize de bize derste böyle güzel zaman geçirttiği için teşekkür ederim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu