Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Rıza Tekin Ve Ekibine Güvenoyu

Rıza Tekin Ve Ekibine Güvenoyu

Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Odası 2022 Yılı Olağan Genel Kurulu Oda binasında dün yapıldı. Mevcut Başkan Rıza Tekin 872 oyla yeniden başkan olurken Emre Varol 317 oy ’da kaldı.

Esnaf 872 Güvenoyu İle “Rıza Tekin” Dedi

Yapılan Oda seçimine iki adaylı girildi. Mevcut başkan Rıza Tekin ve Oda üyesi Emre Varol seçim öncesi birer konuşma gerçekleştirdi. Güven tazeleyen Rıza Tekin kazanmasının akabinde MERHABA’ya yaptığı açıklamada, “Şoförler Odası olarak festival havasında bir seçim geçirdik. Esnaf bize güvendi ve ayrıca yeniden güvenle başkan seçti. Herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Divan oluşturuldu Pandemi Kuralları Hatırlatıldı

Olağan Genel Kurul öncesi önerilen isimlerle divan oluşturuldu. Oluşturulan divanda,  Divan Başkanı olarak Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Erol Ayvaz, Başkan Yardımcısı Başötkop Başkanı Erol Çetin, Katip üyeliklere ise Ali Osman Şakar, Naim Özer ve Fikret Öz yer aldı. Divan Başkanı Erol Ayvaz genel kurulda pandemi nedeniyle vaka sayılarına dikkat çekti ve ayrıca “maske, mesafe kuralına dikkat ederek bu seçimi sonuçlandıralım” dedi.

Dsc 0051

Oda’nın Yaşça Büyüklerine Plaket Sunuldu

Genel Kurulun gündem maddeleri doğrultusunda işletildiği seçim süreci öncesi İstiklal marşı ve saygı duruşu gerçekleşti, geçmiş oda başkanları ve tüm şehitler anıldı. Oda seçimleri öncesinde konuşmalarını yapan her iki adayda seçimin ayrıca hayırla geçmesini diledi. Mevcut Başkan Rıza Tekin ve Yönetimi Odanın yaşça büyük isimlerine oda anısına plaket sunmak istediğini belirtti ve plaket her iki adayla birlikte verildi.

Rıza Tekin “Sorunlar Vardı Çözdük”

Şoförler Odası Mevcut Başkanı Rıza Tekin, 2022 yılı Olağan Genel Kurulunda seçim sonucunda kazanan şoför esnafı olsun dedi. Konuşmasında  Emre Varol’un son söylediği sözlerin kendisini üzdüğünü ifade ederek bugüne dek yaptıklarımız oldu yapacaklarımıza da sonra ayrıca değinelim istedim dedi. Öncelikle s plakalarının sokakta okul saatleri çakıştığında S niye geç kalıyor dendiğinde bu kafamızın tepesinde bir sopa gibi duruyordu. Bu konuda mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a konu iletildi ve haklısınız belediye kiralamasın dendi. UKOME’den bu kiralama yetkisini biz kaldırdık.

Bizim ekibimizin mücadelesidir bu. Servisçi esnafımızla bir toplantı yaptık ve servisçi esnafımızın bir talebi oldu. Güzergahlara cadde-sokak yazılıyor ancak veli arayıp sabah evden aldınız ama akşam anneme gideceğiz oraya bırakın deniyor. Biz bu sorunu da çözdük. Servis yönetmeliğine göre Lise mezunu hariç görev alamıyordu Bu 3 çocuk büyütmüş kadınlarımız çalışamıyordu. Şuan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ’ya bu konuyu ileten biz olduk arkadaşlar. Çözülmedi diyen varsa çıksın söylesin” şeklinde konuştu.

Dsc 0077

“Salonun Ruhsatını Aldık”

Rıza Tekin, “Konuyla ilgili gündeme geldiği için söylüyorum. Büyükşehirle yaptığımız görüşmeler sonucunda Koçali’deki sistem Balıkesir’e de geliyor. Bunu açıklamadık çünkü seçim vaadi gibi olsun istememiştik. Evlerden bile servis belgelerinizi alabileceksiniz. 12 yaşından sonra araç öğrenci servisi yapamıyor. Büyükşehirle yapılan görüşme sonucu 10 olan araç takma işini biz 13’e çıkarttık. Galerileri de devreden çıkarttık. Bunu başardık. Özürlü rampalı bahanesi ile belgeler 6 ay veriliyordu şuanda UKOME belgeleri bir yıllık. Pandemi döneminde sıkıntılar yaşadık. Servis belgelerinde öğrenci yazan esnaflarımız için ayrıca bir çalışma yaptık. Belediyelerle görüştük ve esnafımız için biner lira aldı arkadaşlar.

Öte yandan korsan çalışanlar çıkabiliyor ancak onlarla da mücadelemiz sürüyor. Şoförler esnafının unutulan esnafı olmayacaksınız dedik ve şuan durak istiyorum diyenlerin resmi bir durağı var şuanda. Nasip olurda 4 yıl daha dersek kamyoncu esnafımızda tek göz odalı bir ev alması hayalim ”dedi. Tekin, Geçen yıl söz verdin durak için bize durak vermedin diyen bir kişi varsa ayrıca gelsin yüzüme tükürsün!” ifadelerini kullandı. Şoförler Esnaf Odasının bugüne dek yaptığı hizmetlerini anlattı. Düğün salonu ile ilgili olaraksa sandalye ve ayrıca masalar alındığını belirtti. Düğün salonunun ruhsatını da aldıklarını açıkladı.

Varol Vaatlerini Sıraladı Mevcut Yönetimi Eleştirdi

Oda seçimi öncesinde her iki adaya da söz verildi ve adaylar konuşmalarını gerçekleştirdi. Adaylardan Emre Varol kendisini tanıtarak başladığı konuşmasında 12 yıldır odanın üyesi olduğunu belirtti. Bizim mevcut yönetim hizmete geldiğinde kurtarıcılardan birini sattı. Bu durumda 1 saat olabilecek iş 4 saatte yapılabilir oldu. Allah nasip ederse ilk iş bu kurtarıcıyı geri almak olacak” dedi. Oda üyemizden mazot ücreti altında alınan parayı da biz olursak almayacağız. Ticari araç olarak ayrıca biz bu hizmeti vereceğiz.

İkincisi de düğün salonu ve toplantı salonu olan bu yeri oda üyelerine ücretsiz olarak kullanım olanağı sunacağız. Birde çocuk okutmak zor. Üniversite’de ayrıca 4 yıl çocuk okutan üyelerimize burs vermeyi düşünüyoruz. Ticari araçlarımızdan biri arıza yaptığında araç yatarsa bizde yatıyoruz. En önemlisi bu ve yedek araç alacağız. Korsan çalışma yapanlarla ilgili whatsaap hattı kuracağız. Mücadele caydırıcı olacak şekilde verilecek. Rıza başkan çıktı dedi ki; Belediyenin talep ettiği plaka ücretleri vardı. Bu konuda mağdur üyeler var verilen bir söz vardı ama tutulmadı. Verilenler vardır ama ayrıca bu konuda mağduriyet biliyoruz” dedi. Varol mevcut Başkan Rıza Tekin’i ayrıca bazı konularda eleştiren cümleler kurdu.Haber:  Nursima Akyürek’in Haberi Foto :M.Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu