GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Ro-Ro Gemisi “Tekirdağ 59” Denize İndi

Ro-Ro Gemisi “Tekirdağ 59” Denize İndi

Türkiye’nin en büyük Ro Ro gemisi “Balıkesir 10”dan sonra, “Tekirdağ 59” Ro-Ro gemisi de düzenlenen törenle denize indi.

RO-RO DENİZE İNDİRDİLER

Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi yönetim kurulu tarafından Yalova Türkoğlu tersanesinde inşa ettirilen ve 60 milyon liraya mal olan Türkiye’nin ikinci büyük Ro-Ro yolcu gemisi denize indirdiler. 8 gemi ile Erdek, Avşa-Marmara- Tekirdağ hattı Ro-Ro taşımacılığını üstlenen “Erdek Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi”, Yalova Türkoğlu tersanesinde 17 aydır yapımı süren Türkiye’nin ikinci en büyük Ro-Ro gemisini törenle denize indirdiler.

AMBARLI HATTINDA SEFER YAPACAKLAR

Yalova Türkoğlu tersanesinde hazırlanan törenle denize indirilen bin 800 gross tonluk devasa Tekirdağ ayrıca 59 Ro-Ro 60 milyon liraya mal oldu. Aralık ayı sonunda Bandırma-Ambarlı hattında sefer yapacak, 45 tır kapasiteli, ‘Tekirdağ 59’ Bandırma’dan “Tekirdağ 59” için açıklamada bulunan kooperatif başkanı Tuncay Aksoy, dünya deniz ticaretinde taşımak kadar, ulaşımdaki zaman sürecinin de önemli olduğunu, kooperatif filosuna katılan yeni Ro-Ro’nun ayrıca mevcut hattın ulaşım süresini de azaltacağını kaydetti.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu