Semra AMAN AKYÜREK

Rotterdamın Kamburu

ROTTERDAMIN KAMBURU

 

 

İlgili Makaleler

Büyük Türkiye söylemlerinden rahatsız olan Avrupa !

 

Hollanda Başbakanı Rutte, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Rotterdam’a gitmesini engelledi. Kirli tarihine kara bir leke daha ekledi.

 

Açık ve net olarak görünen o ki, Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçmek istemesi Avrupa ülkelerini adeta çıldırttı. Almanya’da Türk bakanların toplantılarının iptal edilmesiyle başlanan çirkinlik, Hollanda’ya sıçradı.

 

Hollanda Rotterdam’da konuşma yapmayı planlayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun uçağına inişine getirilen ve akabinde Aile Bakanı Fatma Kaya’ya karşı diplomatik dokunulmazlığa rağmen polis engeli, Avrupa’nın korkusu olarak nitelendirilmeli. Bu korkunun nedeni malum. Büyük ve Güçlü Türkiye…

 

**Savaş dönemlerinde bile görülmemiş ihanetlerin adını yazdığımız günler bugünler.15 Temmuzlar, Darbe dönemlerinin kapandığı tarihe gömüldüğü yıllara geçişte, Dış Mihrak oyunlarıyla kurulan tuzaklar ve Türkiye Halk oylaması ile halkın isteğine yol alırken Uluslararası piyonların devreye girişi… Akıbet belli. Tarihteki başarılarımız ve yakın tarihte aslına rücu ederek 15 Temmuzda Millet iradesiyle şahlanan Türkiye Dik, Asil, Tecrübeli Ve Güçlü…

 

Rutte’nin Türkiye Korkusu…

Rutte’nin büyük korkusu biliniyordu ama ‘Çavuşoğlu müze gezmek veya lale görmek için ülkemize gelebilir’ sözüyle açığa daha çok çıkmıştı bana göre. Halbuki, bu ırkçı söylemler ancak Avrupa ve piyonlarına yakışırdı lekeli bir tarih için.

 

Diplomasi ne diyor …

Türkiye’ye dönüp baktığımızda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuya dair sözleri gerçek bir lideri aratmıyor. Diyor ki Lider, ‘’İstediğiniz kadar baskı yapın, istediğiniz kadar teröristleri ülkenizde besleyin, büyütün, bunların hepsi size ters olarak dönecek ve bunlara yönelik şüphesiz ki 16 Nisan’dan sonra bizler uygulamalarımızı başlatacağız. Bizler sabırlıyız.”**

 

* “Sen istediğin kadar Dışişleri Bakanımızın uçağını kaldırma, bundan sonra senin uçakların bakalım Türkiye’ye nasıl gelecek? Tabi burada ben diplomasiyi konuşuyorum, yoksa vatandaşların seyahatini değil, o ayrı bir konu ve bunların değerlendirmesini ona göre yapacağız. Bunlar ne siyaset biliyor, ne uluslararası diplomasi nedir bunu biliyor. Bunlar bu kadar ürkek, bu kadar korkak. Bunlar Nazi kalıntısı, bunlar faşist. Bunu böyle biliniz.”

 

Şunu da hatırlatmakta fayda var. Yaşananların perde önünde siyasi aktörlerimiz neler söylemiş hatırlamak ve hatırlatmakta fayda görüyorum;

 

KILIÇDAROĞLU “ASLA DOĞRU DEĞİL!”

 Yanlışa Yanlış Deriz…

Almanya başta olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinin Türk bakanların programlarına izin vermemesinin ardından CHP de tüm yurt dışı programlarını iptal etmişti. Yaşanan bu rezalet sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Asla doğru değil. Demokrasiyi savunanlar böyle bir şey yapamazlar. Hem ‘demokratım’ diyeceksin hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanının uçuş iznini iptal edeceksin. Asla bunu doğru bulmuyoruz, yanlış” dedi.

 

BAHÇELİ ‘EYLEME HAZIRIZ’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Avrupa Türk Konfederasyonu Genel Başkanı Cemal Çetin’le yaptığı görüşmede, Hollanda’yı protesto amacıyla Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağı hangi havalimanına inecekse orada oturma eylemi düzenlenmesi kararı alındığı bildirildi.

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu