GündemEkonomiÖzel Haberler

SABAH ÖĞRENCİ, AKŞAM ESNAF

Yılmaz Oto sahibi Burak Yılmaz’ı meslektaşlarından ayıran önemli bir özelliği var. Yılmaz, sabah Balıkesir Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği öğrencisi. Akşamları ise Küçüksan’da.   Yılmaz, öğrencilikten esnaflığa uzanan hikayesini MERHABA okurlarıyla paylaştı.

 

Küçük Sanayi Sitesi 3. Kapıda Yılmaz Oto’nun sahibi Burak Yılmaz, dokuz ay önce açtığı işletmesinde far değişim, parlatma, tampon tamiri ve far değişimi yapıyor. Sürücülere orijinal yedek parça kullanmalarını tavsiye eden Yılmaz Oto sahibi Burak Yılmaz, “Ucuz etin yahnisi kötü olur” diyerek ucuz yedek parçaları kalitesiz olarak nitelendirdi.

 

“KENDİ ALANIMIZDA BALIKESİR’DE TEKİZ”

İşletmenizde hangi hizmetleri veriyorsunuz?

 

“Ben dört yıldır sektörün içerisindeyim.  Dokuz aydır Balıkesir’de sanayide işletmem var.  Öncesinde Bursa’da çalışıyordum ama Balıkesir’de üniversite okuduğum için sanayide işletme açtım. İşletmemizde far parlatma, tampon tamiri, far değişimi, ikinci el far satışı yapıyoruz. Balıkesir’de tekim. Genellikle araç sahipleri büyükşehirlerden sipariş veriyorlar. Balıkesir’de bu işi hakkıyla yapan pek işletme yok.”

 

HEM ÖĞRENCİ HEM ESNAF

Üniversite okurken aynı zamanda sanayide esnaflık mı yapıyorsunuz?

“Balıkesir Üniversitesi Makine Mühendisliği okuyorum. Severek okuduğum bölümümü çok seviyorum. Üniversiteden kalan vaktimi değerlendirmek ve bildiğim bir işi yapmak için  sanayide işletmemi açtım. Üniversite eğitimi görürken aynı zamanda çalışıp kazanç da sağlıyorum. Derslerimden sonra sanayide işletmeme gelerek hizmet veriyorum”

 

“İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Sizi diğer işletmelerden ayıran özellik nedir?

“Sektörde bulunan bir eksikliği fark ederek işletmemi açmaya karar verdim. Balıkesir’de far değişimi, parlatma ve temizleme işleri genellikle oto yıkamalarda yapılıyor. Onlar da  detaylı değil de üzerinden temizleme yapıyorlar. Bu da istenileni vermiyor.  Ama biz tam randımanlı bir temizleme ve parlatma yapıyoruz. Detaylı ve değişik malzemelerle far parlatma işlemini yapıyoruz. Aradaki farkı müşterilerimiz de rahatlıkla görüyorlar.  Kaporta değişimi ve tamiratlarını yapıyoruz.”

 

“KALİTEYİ UCUZA ALAMAZSINIZ”

Hizmetlerinizin fiyat aralıklarını öğrenebilir miyiz?

“Kaliteli ve uzun süre dayanacak hizmeti almak isteyen araç sahiplerine her zaman kaliteyi tavsiye ediyorum. Normalde başka yerlerde 50-60 liraya far temizletme işlemini yapabilecek vatandaşlar bizim işletmemizde 80-100 liraya bu hizmeti alabiliyorlar. Çünkü biz kaliteden ödün vermiyoruz. İşimizi layıkıyla yaparak müşteri memnuniyetini ön planda tutuyoruz”

 

ORJİNAL YEDEK PARÇANIN FARKI

Araç sürücülerine tavsiyeleriniz nelerdir?

“Araç sürücülerine en önemli tavsiyem her zaman kaliteli ürünler kullanmaları. Mutlaka orijinal yedek parça alsınlar. Orijinal yedek parça 600 lira ise ucuz olanı 200 liradan satılıyor. Aradaki kalite farkını görmek için fiyat aralığına bakmak yeterli olacaktır. Bu kadar yüksek fiyat aralığı aslında ucuz olanın ne kadar kötü bir ürün olduğunu ortaya koyuyor”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu