Balıkesir Merhaba Blog YazılarıSağlık

Saç Dökülmesinin Nedenleri

Saç dökülmesinin nedenleri ile karşınızdayız. İşte tüm detaylar

 

Saç Dökülmesinin Nedenleri

Saç Dökülmesinin Nedenleri

American Academy of Dermatology Association son gelişmeleri açıkladı. İnsanların kafalarından her gün 50 ila 100 saç teli dökmesi tamamen normaldir. Bununla birlikte, saçın ilerleyici olarak incelmesine, kel alanlara ve hatta tamamen saç kaybına neden olan aşırı saç dökülmesi çok rahatsız edici olabilir. Ayrıca saç dökülmesinin birkaç olası nedeni bulunmaktadır.

1. Genetik faktörler

 Kadınlardaki ve erkeklerdeki nedenler farklılık göstermektedir. Erkeklerde görülen tip, genetik olan toplumun %50’sinden daha fazlasında görülen erkeksi tip hormona duyarlı saç dökülmesidir ki bu durum kroniktir. Yaş ilerledikçe kellik gelişir. Günümüzde 16-18 yaş başlangıçları olan erkek tipi saç dökülmeleri, genç kızlarda daha fazla görülmektedir. Bu durumun nedenleri arasında aşırı stres, dengesiz beslenme yer almaktadır. Ayrıca uzun süreli aç kalma ve hormonal problemler de buna etki etmektedir. Ayrıca kadın tipinde de erkeklerdeki gibi bir tedavinin yanında hormonal tedavilerin de eklenmesi ile başarı oranları artırılabilmektedir.

2. Deri problemleri

Başlıca genetik dökülmelerin dışında deri ve iç hastalıkları da saç dökülmesine neden olmaktadır. Deri kaynaklı dökülmelerin çoğu deriyi tutan hastalıkların saç derisini etkilemesiyle ortaya çıkmaktadır. Sedef hastalığı, egzamalar, akne, liken hastalığı, aşırı yağlanan deri, mantar hastalıkları gibi rahatsızlıklarda saç etkilenirse dökülme kaçınılmazdır. Ayrıca bu dökülmelerin tedavisi altta yatan deri hastalığının tedavisi ile mümkündür.

3. Yanlış beslenme alışkanlıkları
Beslenme problemi olmamasına rağmen saç için gerekli olan vitamin ve minarellerin kanda eksik olması saçı döken diğer bir nedendir. Eğer B12, D vitamini gibi vitamin ve minareller düşükse saç beslenemez ve dökülür. Hatta demir düşüklüğü yokken bile demir takviyesi saç dökülmesini azaltır. Bu durumlarda eksiğin takviyesi mutlaka bir uzmana baş vurularak giderilmelidir.
5. Hormonal sorunlar

Eğer kişide hormonal problemler varsa, adet gecikmeleri ya da düzensizlikleri, tüylenme de artış, aşırı akne, kilo alımında hızlanma gibi sıkıntılar yaşıyorsa bu bulgulara saç dökülmesi eklenmişse bu kez hormonal saç dökülmesinden bahsedilebilir. Bu problemlerin kaynağının belirlenmesi için dermatoloji uzmanına başvurulmalıdır. Hormonal tedaviler bu tarz dökülmeler konusunda etkilidir.

6. Kozmetik etkenler

Kozmetik alışkanlıklarımızın artması mekanik kimyasal ve fiziksel dökülmelere neden olan diğer faktörlerdir. Yani saçları sıkı bağlamak, iç boneler, aşırı ısıya maruz bırakılan fön işlemleri, saç rengini açmak için kullanılan boyalar, açıcılar, düzleştirici yöntemler saça dışarıdan zarar vererek saç kaybına neden olmaktadır. Bu durumda tek tedavi saçların bu uygulamalara maruz kalmasını önlemektir. Saçlar için gerekli takviye ve bakım işlemlerini uygulamak yeniden istenilen görünüme kavuşulmasını sağlar.

Dönemsel Saç Dökülmesi | Ducray

 

Ayrıca ilginizi çekebilir.

 

 

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu