Balıkesir Merhaba Blog YazılarıBakımGündem

Saç Tipinize Uygun Şampuan Seçimi

Saç tipinize uygun şampuan seçimi nasıl olmalıdır? Ünlü dermatolog Sharleen St. Surin bu konuda ipuçları verdi. İşte tüm detaylar

 

Saç Tipinize Uygun Şampuan Seçimi

Şampuanların güçlendirici, nemlendirici ve renk eşitleyici gibi pek çok özellikleri bulunmaktadır. Bu yazımızda saç tipinize uygun şampuan seçimi hakkında bilgi veriyoruz.

İlk adım olarak, ne tür bir saç derisine sahip olduğunuzu anlamak gibi çok basit bir adımla başlamaktadır.

Saç Derisi Tipinizi Tanımlayın

Şampuanı kesinlikle bir saç temizleme maddesi olarak düşünebilirsiniz. Ancak bir şampuan seçerken saç derinizi düşünmek de aynı derecede önemlidir. Dermatolog, “Şampuanların hepsinin farklı temizleme özellikleri vardır. Bu nedenle, birini seçmeden önce saç derisi tipinizi belirlemeniz önemlidir,” diye açıklamaktadır. “Tasarım gereği, şampuan saçınızın diğer kısımlarından daha fazla köklerinizi temizlemeyi amaçlar. Örneğin yağlı köklere eğilimliyseniz, daha az nemlendirici ve daha derin temizleyici bir şampuana ihtiyacınız olabilir.” Öte yandan, daha kuru bir saç deriniz veya daha sıkı bir saç deriniz varsa, muhtemelen daha nemlendirici bir şeye ihtiyacınız vardır.

Saçlarınızı yıkadıktan sonra derinizi gergin veya kaşıntılı hissediyorsanız kuru deriye sahip olduğunuz anlamına gelmektedir. Yağlı bir saç derisine sahipseniz daha parlak görünmektedir. Ayrıca birbirine yapışmış görünen pullara/kepeklere sahip olmaktadır. Son olarak ne kuru ne de yağlı bir deriye sahip olanlar da vardır. Şampuanladıktan 2-3 gün sonra saç derinizin yağlı olup olmadığını bu noktada anlayabilmeniz mümkündür.

Şöyle düşünün: Şampuan saç deriniz ve kökleriniz için, saç kremi ise saçlarınızın uçları içindir. Saç deriniz yağlı ve saç uçlarınız kuruysa (ortak bir kombinasyon), o zaman yağlı saç derisine en uygun şampuanı seçmeli ve nemlendirmeyi sadece kurumuş saç uçlarınıza uygulamanız gereken saç kreminize bırakmalısınız.

Yağlı Saç Derisi İçin Şampuanlar

Aşırı yağ ve sebum üretimini kontrol etmeye çalışmak için her gün yıkamaktan, şampuanlar arasında günler ayırmaya gerek kalmamaktadır. Yağlı saç derisi için şampuan seçerken nelere dikkat etmeniz ve nelerden kaçınmanız gerektiği şu şekildedir;

  • Nemlendirici, yumuşatıcı veya kıvırcık saçlar için iyi olan şampuanlardan kaçının. Bunlar zaten yağlı saç derinize çok fazla nem ekleme eğilimindedir.
  • Hacim verme, güçlendirme veya dengelemeden bahseden etiketleri arayın. Bu ürünler nemlendirici değildir ve fazla yağı gidermede daha etkilidir.
  • Arındırıcı bir şampuan, aşırı yağlı saç derisi sorunları için çok yardımcı olabilir, ancak ürünü aşırı kullanmamaya ve saç derinizi kurutmamaya dikkat edin.
  • Çift şampuan deneyin. Yüzünüzü çift temizlemeye benzer şekilde, çift şampuan, farklı ihtiyaçları hedeflemek için saçınızı iki ayrı şampuanla yıkamaktan oluşur. Yağlı saç derinizi gidermek için bir formül kullanın, ardından köklerinizin altını yıkamak için farklı bir formül kullanın.
  • Yağı parçalamak için şampuanı saç derinize uygulamak için fazladan zaman harcayın ve saç derinizi çok iyi durulayın.
  • Şampuandan sonra, saç kremini saç derinize sürmekten kaçının. Bunun yerine saçınızın orta kısmına ve uçlarına odaklanın. İyice durulayın.
Saç Tipinize Uygun Şampuan Seçimi
Yağlı Saç Derisi Tipi
Kuru Saç Derisi İçin Şampuanlar

Saç deriniz kuru, kaşıntılı veya pul pul olduğunda, doğru şampuanı seçmek, ortaya çıkabilecek rahatsız edici ve bazen utanç verici koşullara karşı ilk savunma hattınız olabilir. Kuru bir saç derisine sahip olduğunuzda soruna katkıda bulunmayan bir şampuan seçmek çok önemlidir. Bu ipuçlarını deneyin:

  • Güçlendirici, güçlendirici ve hacim verici şampuanlardan kaçının. Bu ürünler saç derinizi gerekli nemden arındırmaktadır.
  • Kaşıntı veya pullanma çok az olan veya hiç olmayan sadece biraz kuru kafa derisi için, nemi, hidrasyonu, yumuşatmayı veya bukleleri destekleyen şampuan etiketlerine bakın. Bu ürünler nem tutmayı teşvik eder ve kuru saç derinize faydalı olacaktır.
  • Saç ve saç derisini çok kurutan sülfat içeren şampuanlardan kaçının.
  • Saç deriniz kuruyken bile, en iyi sonuçları elde etmek için saçınızı uygun şekilde şampuanlamak önemlidir.
Saç Tipinize Uygun Şampuan Seçimi
Kuru Saç Derisi Tipi
Saç Tipine Göre Şampuanlar
  • İnce Saçlar: Saçları ağırlaştırmadan tellerinizi güçlendirebilen hacim veren şampuanlar arayın.
  • Kalın Saç: Nemlendirici veya nemlendirici şampuanlar, nemden yoksun kalın saçlara nem, parlaklık ve pürüzsüzlük kazandırmak için harikadır.
  • Düz Saç: Pürüzsüzleştirici veya düz saç şampuanları, tipik olarak, kütikülü kapatmaya yardımcı olması ve düz ve pürüzsüz stiller için harika bir başlangıç ​​sağlaması amaçlanan ekstra nemlendiriciler ve yumuşatıcı maddeler açısından zengindir.
  • Dalgalı Saçlar: Dengeleyici şampuanlar tipik olarak güzel bir orta yol seçeneğidir. Çok nemlendirici değiller ama saçınızı kurutmazlar.
  • Kıvırcık Saçlar: Bukleleri ağırlaştırmadan elektriklenmeyi azaltan bileşenler içeren çok nemlendirici şampuanlar arayın.
  • Yıpranmış/Boyalı/Kırılgan Saçlar: Güçlendirici veya güçlendirici şampuanlar, genellikle saçın durumunu iyileştirmeye yönelik ekstra protein içerdiklerinden, zarar görmüş, aşırı işlem görmüş, röfleli, zayıflamış veya kırılgan saçlar için iyidir.
Daha fazlası için tıklayınız.
Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Katı Şampuan Nedir? - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu