GündemDünyadan Haberler

SADIK ALTINOK’UN KİŞİSEL SERGİSİ AÇILDI

Yurtiçi ve yurtdışında birçok eseri sergilenen ressam M. Sadık Altınok’un kişisel sergisi, 15 yıl önce açılışına da katıldığı Devrim Erbil Müzesi’nde geçtiğimiz Cuma günü açıldı. Altınok’un 50 yıllık birikiminden oluşan sergi, 5 Nisan’a kadar açık kalacak.

Serginin açılışına, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı’nın yanı sıra; Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mitat Yolcu, Balıkesir eski belediye başkanlarından Ziyaettin Tan, Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çimen, sanat tarihi uzmanı Faruk Öncü, Sevgi Evleri Derneği Başkanı Avukat Fevzi Şen, Sevgi Evleri Derneği Başkan Yardımcısı Nevzat Kırceylan, Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve sanatseverler katıldı.

Sanat İnsanlığa Katkı

Açılış öncesinde bir konuşma yapan Balıkesir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mitat Yolcu, konuşmasına “Bozkırın Tezenesi” büyük ozan Neşet Ertaş’ın bir sözüyle başlayarak “‘Kadınlar insandır, erkekler insanoğlu.’ Bugün Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum. Bugün çok değerli bir ressamımız; hem Türk kültürüne hem Türk bilimine yapmış olduğu katkılardan dolayı Sadık Altınok beye ben can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Kendisiyle çok güzel bir sohbetimiz oldu. Yaptığı hizmetler sadece resimle sınırlı değil. Gençliğin, insanlığın yetişmesi için Türk kültürüne katkı yaparken aynı zamanda sanatın evrenselliği boyutundan bakıldığında yapılan tüm insanlığa bir katkıdır, hocamızın eline emeğine sağlık. Biz de, Balıkesir Kültür ve Sosyal İşler Dairesi olarak inanın bu doğrultuda gitmeye devam edeceğiz.” dedi.

Gençler Sanat Ve Müzikle Buluşsun

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı olarak gençlere hizmet etmek için tüm imkânları kullandıklarını ifade eden Yolcu, konuşmasına şöyle devam etti: “Projelerimizde yeni gençlik merkezleri var. Tüm ilçelerimize bunu yayıyoruz. Bizim birinci sorumluluğumuz gençlerin; sanatla, kültürle buluşması, iyi insan olması. Sanatla, kültürle buluşan gençlerin; barışa ve sevgiye katkı sağlayacaklarını, özgüvenlerinin tam olacaklarını, özsaygısı olan gençlerin aynı zamanda topluma da saygılı iyi bireyler olarak yetişeceklerini düşünüyoruz. Bu noktada biz, sizler için harcayacağımız paradan, kaynaklardan çekinmiyoruz arkadaşlar. Bu paralar, bu kaynaklar siz gençlerin anasının ak sütü gibi helal. Sizlere yapılacak her türlü hizmet geleceğe hazırlanmanızda ülkemizin, Balıkesir’imizin daha ileriye taşınması için birer ön adım olacak. Burada da ışıl ışıl gençleri görüyoruz. İki otobüs kiraladık, bu otobüslerle siz gençlerimizi İstanbul’a götürerek müzeleri gezdiriyoruz, tarihi yarımadayı gezdiriyoruz. Sevgili gençler; test çözmek, sınava hazırlanmak bunlar birinci önceliğiniz ama bence hayatta daha önemli olan şeylerden birisi de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği ‘Sanattan yoksun bir milletin hayat damarlarından birisi kopmuş demektir.’ Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı olarak; sanatla, kültürle ve buna benzer etkinliklerle sizleri daha fazla nasıl buluşturacağımızın çalışmasını yapıyoruz, sizlerden gelecek yeniliklere, tekliflere de açığız. Şu anda gezeceğimiz sergi yaklaşık 50 yıllık bir birikimin ürünü. Burada gezerken hocamıza sorular sormanızı isterim. Muhakkak içinizden değerli ressamlar çıkacak. Merak edip sorarsınız eminim ki sorularınızın cevabını alacaksınız. Sergimizin Balıkesir’imize hayırlı olmasını diliyorum, daha nice sergilerde buluşmak üzere.”

Altınok: Sanat Bir Yaşam Biçimidir

15 yıl önce Devrim Erbil Müzesi’nin açılışında da bulunan sergi sahibi ressam M. Sadık Altınok “Balıkesir’de olmak beni bugünkü tarihte de çok mutlu etmiştir. Bu serginin hazırlanmasında başta Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi’ne ve müzede görevli arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. İçten, dolu dolu teşekkürlerimi sunuyorum. Sanat bir yaşam biçimidir. Bizler sanatı çok seviyoruz. Sevgi dolu, sevgi odaklı üretiyoruz. İnsanları, hayvanları ve çiçekleri sevmeyen sanatçı olamaz. Sevginin hiçbir sınırı yoktur. Sonsuz bir duygudur sevmek. Üretirken geçmiş kültürlerle bir sentez yaparak karşılaştırıyoruz. Biz neyiz? Neredeyiz? Nasıl yapıyoruz? Dünya nerede? Biz neredeyiz? Ne olmak istiyoruz? Diye kendimize hep sorarız. Üreten, kendini geliştirmek isteyen gençlere söylüyorum. Sanat bir sevgidir, müzeler bizim evimizdir, araştırma ve bilgi bizim gelişme sürecimizi tamamlar. Buna bir de sevgiyi eklediğimiz zaman işte sanat kaçınılmaz bir tutkudur. Biz de bu tutkunun peşinden koşuyoruz. Burada olduğunuz için hepinize çok çok sevgiler iletiyorum, teşekkürler” diye konuştu.

Öğrencilerin İlgisi Yoğun Oldu

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve ressam Sadık Altınok tarafından açılış kurdelesi kesildi. Sergiyi gezen sanatseverlerle birebir ilgilenen Altınok’a, resim bölümü öğrencilerinin de ilgisi yoğun oldu. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Kenan Karaman’ın yönetiminde lise öğrencileri; Sedef Özdal, Ömer Dinç, Aybüke Filiz ve Pelin Karaman sergi süresince kuartet konseri verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu