Gündem

SAĞLIĞINIZ İÇİN ÜCRETSİZ DESTEK

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Necati Kelemençe “31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü”nde bir basın açıklaması yaptı.

Kelemençe, 31 Mayıs tarihi, tütün ve tütün ürünlerinin zararları hakkında toplum bilincinin artırılması amacıyla Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından “Dünya Tütünsüz Günü” olarak ilan edilmiş olup, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor’dedi.

Dünya Sağlık Örgütünce bu yılki tema, “Tütünün kalp ve damar sağlığı üzerindeki etkisi” olarak belirlendi diyen Kelemençe, Başta akciğer kanseri olmak üzere birçok önemli hastalığa yol açan sigara, kalp damar sağlığını da olumsuz etkileyerek hayati riske neden olmaktadır. Sigara içenlerde kalp hastalığı riski, sigara içmeyenlerle kıyaslandığında 2-5 kat daha fazla bulunmaktadır. Ayrıca sigara felç, damar tıkanıklıkları, kalp krizi, kalp yetmezliği gibi hastalık nedenlerinin başında gelmektedir.’ şeklinde konuştu.

Balıkesir’de gerek danışmanlık gerekse ilaç tedavisi ve nikotin bandı hizmetlerinden faydalanmak amacıyla “Sigara Bırakma Poliklinikleri” faaliyet gösterildiğini belirten Kelemençe, Vatandaşlarımız, bu polikliniklerden ücretsiz destek alabilirler dedi.

Balıkesir’de Faaliyet Gösteren Sigara Bırakma Poliklinikleri:

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi,
Balıkesir Devlet Hastanesi,
Balıkesir Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi,
Bandırma Devlet Hastanesi,
Burhaniye Devlet Hastanesi,
Edremit Devlet Hastanesi
Gönen Devlet Hastanesi
Merhaba haber merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu