GündemÇocukçaGörüntülü HaberlerSağlıkTürkiye Gündemi

Sağlık Bakanlığı Uyardı: Çocuklarda Beslenme Sorunlarına Dikkat

T.C Sağlık Bakanlığı afet sonrasında uyarı yaptı. Bebek ve çocukların sağlık takibine dikkat çekti.

 

Bakanlık sosyal medya üzerinden paylaşım yaptı. Yapılan bu paylaşımda çocukların ve bebeklerin sağlığına dikkat çekti. Sağlığın önemi vurgulandı.Bakanlık paylaşımda şunlara değindi. Afet sonrası bu dönemde bebek ve çocuklarda sağlık önemli. Özellikle ruhsal sağlık sorunları, beslenme sorunları ve bulaşıcı hastalıklar ortaya çıkabilir.

BEBEK BAKIMI EĞİTİMİ

Yeni doğmuş bir bebeğe bakmak, neşe, tatmin ve koşulsuz sevginin yanı sıra güvenle de ilgili. Ebeveynler, bebeklerini heyecan,endişe ve karışık duygularla bekler. Bir ebeveyn bebek bakımıyla ilgili ne kadar eğitimi olursa olsun.Bebeğini sağlıklı bir şekilde büyütme noktasında şüphe duymasına neden olan birçok an var.Bu duygular normal; ancak yeni doğan bebeklerine en iyi şekilde bakabilmeleri için nasıl bakılacağını öğrenmeleri gerektirmekte.

Bebek Bakımı eğitimi; yenidoğanın ilk 24 saatinden başlayarak, doğum sonrası süreçte yapılması gerekenler, ilaçlar ve tarama testleri, bebek bakımına dair önemli ayrıntılar, aynı zamanda anne sütüyle ilgili bilinmesi gerekenler, tamamlayıcı besinler, beslenme ve beslenmeyle ilgili sorunların çözümü, atak haftaları, bebeklerin gelişimi, uyku eğitimi, acil durum hastalıkları ve hastalıklarda yapılması gerekenler ve daha birçok özel bilgiye ulaşabileceksiniz.

 

Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu