Gündemİlçe HaberleriSpor

SAĞLIK İÇİN BİSİKLETLİ YAŞAM

‘Sağlıklı Bir Gelecek İçin Bisikletli Yaşama Geçin’ sloganıyla yola çıkan Karesispor, miniklere doğru bisiklet kullanımı ile ilgili dersler verirken, öğretmenler tarafından yol deneyimi de kazandırılıyor.

Karesispor Kulübü tarafından ‘Sağlıklı Bir Gelecek İçin Bisikletli Yaşama Geçin’ projesi kapsamında çocuklara doğru bisiklet kullanımıyla ilgili eğitimler veriliyor. Minik pedalalra bilinçli bisiklet kullanımı konusunda gerekli teorik ve uygulama eğitimini verdikten sonra eğitmenler, öğrencilerle birlikte bisiklet pistine çıkarak hem eğlenip hem de yol deneyimi kazanıyorlar.

‘’BİSİKLET KULLANIMI ARTTIRILMALI’’

Bisiklet kullanımının arttırılması gerektiğini belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ‘’Bisiklet kullanımının arttırılmasına ve özendirilmesine önem veriyoruz. Hem sürdürülebilir bir yaşam hem de trafiğin önüne geçilebilmesi için. Bisikletleri de doğru ve sağlıklı bir şekilde kullanmak gerekiyor. Bu nedenle biz de çocuklarımıza yaz tatillerini değerlendirebilecekleri bir olanak sağladık. Çocuklar tatillerinde doğru bisiklet kullanımını öğreniyorlar. Profesyonel ellerden dersler alan çocuklar, teorikte ve pratikte oldukça iyiler. Çocuklarımız geleceğimiz. Biz onlara güzel bir çevre bırakmakla yükümlüyüz’’ ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu