Gündem

SAĞLIK SEKTÖRÜ İSTİHDAM FIRSATLARIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

SAĞLIK SEKTÖRÜ İSTİHDAM FIRSATLARIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

 

Türkiye’de genç işsizlik gün geçtikçe artarken, genç istihdamı; pandemi sonrasında önemi daha iyi anlaşılan sağlık sektörüne doğru kayıyor.

‘Geleceğin Üniversitesi’ vizyonuyla bu yıl ilk mezunlarını alacak Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Batuhan Özay, yeni nesil eğitimde artık temel eğitim & öğretim misyonlarına ek olarak iş dünyasının isteklerine de odaklanılması gerektiğini belirtiyor. Özay, özellikle pandemi sonrası sağlık sektöründe ciddi bir açık gözlenmesinin yanı sıra Dezenfeksiyon, Ergoterapi, Ameliyathane Hizmetleri, Diyaliz, Optisyenlik, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri gibi bölümlerin de iş olanakları sebebiyle gelecek vaat ettiğinin altını çiziyor.

 

Türkiye’deki Doktor Sayısı OECD ortalamasının Yarısı Kadar

Prof. Dr. Batuhan Özay, ‘istihdam ve mesleği’ birbiriyle çok ardışık kavramlar olarak gördüklerini belirtiyor. Özay, “Üniversite kurarken ülkemizin gerçeklerini bilmek ve ihtiyaçlarını göz önüne almak zorundaydık. Bir sektörde fazla istihdam varsa oraya eğilmemizin gereksiz olduğunu düşünüyoruz. Sayılara baktığımızda Türkiye’deki doktor sayısının OECD ortalamasının neredeyse yarısı kadar olduğunu görüyoruz. İhtiyaç ise bunun iki katı. Bu diş hekimliğinde de aynı şekilde. Ergoterapi gibi daha az bilinen bölümlere bakıldığında ise rakamlar daha da düşüyor. Ergoterapistler için özel hastanelerde, çoğunlukla kamuda, onun dışında birçok yerde de iş imkanları ve istihdam açığı mevcut. Sağlık bir ekip işidir. Ameliyata girdiğinizde hemşirelerin, ameliyathane hizmetlerinin, anestezistin, dezenfeksiyon ekibinin çok iyi olması lazım. Dolayısıyla sadece doktorlukta değil, sağlık sektöründe yan dallarda da çok fazla istihdam açığı var.” diyor.

 

Yeni Normalin Yeni Mesleği: Dezenfeksiyon

‘Dezenfeksiyon’da ilk mezunlara istihdam garantisi Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Batuhan Özay, koronavirüs ile birlikte hayatımıza giriş yapan ‘dezenfeksiyon’ kavramının eğitimde de gündeme geldiğini anlatıyor. Özay, “Türkiye’de sterilizasyon, dezenfeksiyon ve antisepsi bölümünde nitelikli eleman sayısı çok sınırlı. Bu eğitimi veren ikinci üniversiteyiz.” diyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu