Gündem

Sağlık Sen Filyasyon Ekiplerine Ücretsiz İletişim İçin BTK’ya Başvurdu

Sağlık Sen Filyasyon Ekiplerine Ücretsiz İletişim İçin BTK’ya Başvurdu

 

Sağlık Sen Filyasyon Ekiplerine Ücretsiz İletişim İçin BTK’ya Başvurdu. Sağlık-Sen, filyasyonda görev yapan sağlık çalışanlarına ücretsiz iletişim ve internet desteği verilmesi için BTK ve cep telefonu operatörlerine başvuruda bulundu.

BTK’YA BAŞVURULDU

Balıkesir Sağlık Sen filyasyonda görev yapan sağlık çalışanlarının ücretsiz iletişim ve internet desteğine kavuşturulması için Sendika olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na başvuruda bulunulduğunu açıkladı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone genel müdürlüklerine yapılan yazılı başvuruda, özellikle filyasyonda görev yapan sağlık çalışanlarının covid-19 şüphelileri ve karantinada olanlarla sürekli iletişim halinde oldukları vurgulanarak, “Filyasyon ekipleri, hastalarla iletişimi kendi imkanları ile kurmaktadır” denildi.

KENDİ İMKANLARI İLE İLETİŞİM KURUYORLARDI

Balıkesir Sağlık Sen tarafından yapılan açıklamaya göre başvuruda, pandeminin ilk günlerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile GSM operatörleri tarafından sağlık çalışanları için kampanyalar düzenlendiği hatırlatılarak, “Daha önce ücretsiz internet ve dakika hizmeti verilmişti. Ancak bu kampanyalar, sınırlı süreli uygulanmış olup, hali hazırda sağlık çalışanları için bir kampanya bulunmamaktadır. Görevlerini yaparken, kendi imkanlarıyla sürekli kullandıkları cep telefonlarının dakika sınırını ve internet kotalarını doldurmaktadırlar. Bu durum, özellikle salgınla mücadelede önemli görevleri bulunan filyasyon ekiplerinde çalışan sağlık çalışanlarını mağdur etmektedir” ifadelerine yer verildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu