GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Durmuş’tan “Döner Sermaye” Açıklaması

Sağlık-Sen Genel Başkanı Durmuş’tan “Döner Sermaye” Açıklaması

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Balıkesir Sağlık-Sen Şubesi’nin düzenlediği divan toplantısına katıldılar. Durmuş, toplantıda konuşma yaptı.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde çok yorulduğunu, çok yıprandığını belirterek, “Sağlık çalışanlarının en önemli sorunu, adaletsiz döner sermayeye bağlı ücret ödemeleridir. Biz ücret politikalarının yeniden revize dilmesini, çalışanların emeğinin, alın terinin karşılığı olacak şekilde adil ve ayrıca adaletli bir ücret politikasının belirlenmesini istiyoruz.” dedi.

“Kamu Çalışanlarının Önemli Sorunu 3600 Ek Gösterge Konusu”

Durmuş, Balıkesir Sağlık-Sen Şubesi’nin düzenlediği divan toplantısına katıldılar. Burada katılımcılara hitap eden Durmuş, 3600 ek gösterge konusunda, ayrıca bir sonraki yıl bu sorunun çözüleceğini belirterek, kamu çalışanlarının önemli bir sorununun sona ereceğini söyledi. Durmuş, 3600 ek göstergeyle kamu çalışanlarının emekli maaşlarında ve tazminatlarında artışlar yaşanacağını ifade ederek, “Bir diğeri ise 495 bin kamu çalışanımız olan sözleşmeli çalışan arkadaşımızın ekonomik, özlük, sosyal hakları itibariyle tek tipleştirilecek sözleşmeli istihdam modelini hayata geçirecekler. Bu konuyla da alakalı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yapmış olduğumuz görüşmelerde mutabık kaldık. 495 bin sağlık, kamu çalışanımızın beklentisi olan gözü, ayrıca kulağı olan bir sıkıntıyı daha çözüme kavuşturmuş olacağız.” diye konuştu.

“Ücret Politikaları Revize Edilmeli”

Sağlık çalışanlarının döner sermaye ödemeleri konusuna da değinen Durmuş, şunları ifade etti:”Sağlık çalışanları olarak pandemi sürecinde çok yıprandık, ayrıca  çok yorulduk. Sağlık çalışanlarının en önemli sorunu, adaletsiz döner sermayeye bağlı ücret ödemeleridir. Biz ücret politikalarının yeniden revize dilmesini, çalışanların emeğinin, alın terinin karşılığı olacak şekilde adil ve ayrıca adaletli bir ücret politikasının belirlenmesini istiyoruz. “

“Toplu Sözleşmedeki Kazanç”

“Toplu Sözleşme sürecinde yapabileceğimiz kazanımlar sınırlı olduğu için biz sağlık çalışanlarının ek ödemesinde yüzde 20 oranında artırım yapılmasını sağladık. Sözleşmede ne kazandık derseniz, her bir sağlık çalışanımızın en az 800 ila 1200 lira arasında değişen oranlarda ayrıca zam elde etmiş olmasını sağladık.”

Katılım Sağlayanlar

Semih Durmuş, sağlıkta şiddetin sonlandırılması gerektiğini, bu konuda adımların atılmasını istediklerini ve kendilerinin de çalışmaları olduğunu söyledi. Toplantıya AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Nihat Erzi, Balıkesir İl Sağlık Müdürü Serkan Kadir Keskin, ayrıca farklı sendikaların temsilcileri ile Sağlık-Sen üyeleri katıldılar.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu