Gündem

SAĞLIK SEN’DEN DÖNER SERMAYE VE ADALETSİZLİĞE ÇÖZÜM ÇAĞRISI

 SAĞLIK SEN’DEN DÖNER SERMAYE VE ADALETSİZLİĞE ÇÖZÜM ÇAĞRISI

 

 Sağlık-Sen tüm Türkiye genelinde teşkilatları ile birlikte eş zamanlı olarak sağlık çalışanlarının en büyük sorunu olan döner sermaye adaletsizliğine karşı, arabalara astığı maskelerle dün dikkat çeken bir açıklama yaptı.

ARAÇLARA MASKE TAKTILAR

Sağlık-Sen Balıkesir Şubesi sağlık çalışanlarının salgın sürecinde ifade ettikleri sorun ve taleplere yönelik açıklamada bulundu.Yapılan açıklama öncesi Balıkesir Sağlık-Sen Şubesi, arabalarına bağladıkları pankartlar ve maskelerle şehirde konvoy gerçekleştirdi.

 

“İYİ NİYET VAR BEKLENTİYE YANIT YOK ”

Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Nihat Erzi Sağlık-Sen olarak öneri ve eleştirilerimizi her daim yetkililerle paylaştık, paylaşmaya da devam edeceğiz. Bizim bildiğimiz bir düzenleme, çalışanların hakkını hukukunu gözetmek, alın terlerinin karşılığını vermek için yapılır. 

Sağlık-Sen Balıkesir Şubesi dün öğle saatlerinde Atatürk Şehir Hastanesi Başhekimliği ’nin önünde sağlık çalışanlarının salgın sürecinde belirttikleri sorun ve taleplere ilişkin açıklamada bulundu. Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Nihat Erzi tarafından yapılan açıklamada, “Sağlık çalışanlarının seslerini duyurmak, yaşadıkları sorunların çözümü için yetkilileri harekete geçirmek amacıyla burada toplanmış bulunuyoruz. Ülkemizin dört bir yanında tüm teşkilatımızla aynı haykırışta bulunuyoruz. Diyoruz ki; Çok geç olmadan, yanlış üstüne yanlış yapmadan, sağlık çalışanlarının sesi duyulmalı ve kangren halini almış sorunları çözülmelidir. Artık yeter! Alın teri ise alın teri! Fedakarlıksa fedakarlık! Cansa can! Biri de çıksın, sağlık çalışanları bunlardan beri desin. Elini vicdanına koyan hiç kimse, bunu diyemez! O halde neden sorunlar görmezden, duymazdan, bilinmezden geliniyor! Öteden beri süre gelen pek çok sorun var.” İfadelerine yer verildi.

 

 “Ortak Akıl İle Çözülebilir”

Her geçen gün sağlık çalışanlarının yükü daha da artmıyor mu? Diye soran Sağlık-Sen Şube Başkanı Nihat Erzi, “ Tabi Artıyor. Sözleşmeli istihdam modelinde çalışanlardan kadro güvencesi esirgenmiyor mu? Esirgeniyor. Sağlık çalışanlarının çocuklarına kreş imkanları çok görülmüyor mu? Görülüyor. Hemen her gün bir yada birkaç sağlık çalışanı kör şiddetin kurbanı olmuyor mu? Oluyor. Yıllardır konuştuğumuz döner sermaye adaletsizliğinde ve performans uygulamasında bir arpa boyu yol alındı mı? Alınmadı. Bunlar bilinmeyen, görülmeyen sorunlar değil. En çok da bu nedenle üzülüyoruz! Ortak akıl ve alternatif çözüm önerilerine kapı aralandığında çözülemeyecek sorun olmadığı inancındayız.” dedi.

 

Başkan Nihat Erzi tarafından yapılan açıklama, önemli olan tek şey çözüm iradesinin ortaya konmasıdır ifadesi vurgulanarak şöyle kaydetti:

 

 “Hak Veriliyor Ama Çözüm Yok ”

 “En altından en üstüne kadar hangi yetkili ile konuşsak, bize hak veriyor, “biliyoruz” diyorlar. Ancak çözüm noktasında yeterince hassas hareket edilmediğini görüyoruz. Çözümsüzlük, adaletsizlik, aşırı iş yükü, şiddet sağlık çalışanlarının kaderi olamaz! Artık her seferinde tekrarlanan yanlışlıkların, haksızlıkların son bulması gerekiyor. Ek ödeme yönetmeliğinin tümüne yönelik eleştirilerimiz bakidir.

Düzenlemede genel hatlarıyla bir takım iyileştirmeler yapılmış olsa da binlerce sağlık çalışanı yine göz ardı edilmiştir. Çalışma barışı ve huzurunu bozan bu durumu asla kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Biz, sağlık çalışanlarının hem gür sesi olmak hem de kazanım adresi olmak için bu yola çıktık. Üzerimize düşeni sonuna kadar yapmaya kararlıyız. Yetkililerden sesimizi duymalarını, artık biraz olsun sağlık çalışanlarının yüzlerini güldürmelerini bekliyoruz. ”şeklinde konuştu.

 

Haber: Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu