GündemTürkiye Gündemi

Sağlıkçılar Hak Talebi İçin “G(Ö)Revdeyiz” Dedi

Sağlıkçılar Hak Talebi İçin “G(Ö)Revdeyiz” Dedi

Balıkesir Tabip Odası ve bazı sağlık bileşenlerinden oluşan gruplar bugün saat 09:00’da Atatürk Şehir Hastanesi bahçesinde hekimlerle  bir araya geldi. Saat 11:30’da İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Tabip Odası Başkanı Dr.Necdet Uçan tarafından okunan basın açıklamasında ayrıca “Oyalama değil hakkımız olanı istiyoruz” dediler.

SAĞLIK SİSTEMİNİ ELEŞTİRDİ

Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası,Genel Sağlık İş Sendikası Balıkesir İl Temsilciliği,Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası,Türk Diş Hekimleri Birliği Balıkesir Diş Hekimleri Odası,Aile Hekimleri Federasyonu,Balıkesir Aile Hekimleri Derneği,nin ortaklaşa yaptığı açıklamada ayrıca “İktidarın savunduğu ve uyguladığı sağlık sistemi toplum sağlığı için artık önemli bir risk halini almış; ayrıca bu sistemin yürütülmesi olanaksızlaşmıştır. Koronavirüs salgını mevcut sağlık sisteminin, toplum sağlığını korumak bir yana daha da riske attığını çok acı bir şekilde önümüze koymuştur. Halkın sağlığını tehlikeye atan bu sağlık sisteminin yürütücüleri, iş özel sağlık işletmeleri ve ayrıca zenginleri korumaya yönelik politikalara gelince hiçbir sınır tanımamış; salgın döneminde dahi bu anlayışından vazgeçmemiştir. Yüzlerce insanımız, sağlık çalışanı yaşamını yitirirken; onlar sağlık sistemlerinin, ayrıca şehir hastanelerinin güzellemeleriyle günlerini geçirmektedirler” dediler.

Dsc 0006

“BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ”

“İktidara ve Sağlık Bakanlığına çeşitli açıklama, eylem ve yürüyüşlerle anlatmaya çalıştık yine söylüyoruz: Salgın döneminde yaşamımızı da ortaya koyup verdiğimiz emeğin böyle/daha fazla değersizleştirilmesine izin vermeyeceğiz. Toplum sağlık hakkı; emeğimiz ve geleceğimiz için artık G(ö)REV zamanıdır. Gün dayanışmanın, birbirimize, mesleklerimizin taşıdığı güce güvenmenin; yaşam ve sağlık haklarımızı savunmanın ve geliştirmenin günüdür.

Emeğimiz üzerinden kendini var eden, sömürenlere dur demenin “Biz birlikte güçlüyüz”ü göstermenin günü. Bu mücadele sadece hekimler, sağlık emekçileri için değil; tüm toplum için, hepimiz için. Ne toplumu ne sağlık emekçilerini ne de diğer emekçileri dinleyen bir iktidar, emeğimize sahip çıktığımızı bir kez daha görecek. Toplumun sağlık hakkına, bizlerin emeğine göz dikmiş iktidarı G(ö)REV ile uyarmaktan başka bizlere çare kalmamıştır. Her G(ö)REV etkinliğinde olduğu gibi acil hastalar, diyaliz hastaları, gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları, yoğun bakım hastalarının bakımı aksamayacak; COVID-19 veya COVID-19 şüphesi ile başvuranların poliklinik ve klinik tedavilerine devam edilecek; diğer hastalarımıza nöbet düzeninde sağlık hizmeti verilecek.” dedi.. M.Can Akyürek’in Haberi

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu