GündemSiyasetTürkiye Gündemi

SAĞLIKTA DURUM NE?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CNN Türk’te katıldığı programda, sağlık gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanlığına bağlı 630 bin, kamu ve özelde ise toplam 1 milyon 25 bin sağlık çalışanı bulunduğunu aktaran Koca, sağlıkta insan kaynaklarının yapılan planlamalar çerçevesinde hızla arttığını ifade etti.

Sağlıkta şiddetin önlenmesi

En önemli gündem maddelerinden birinin sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi olduğunu vurgulayan Koca, şiddetin sadece sağlıkçılara yönelik değil, bütün insanlar için kabul edilemez olduğunu ifade etti. Çok yönlü bir yaklaşımla tedbirlerin artırılmasının önemine değinen Koca, “Sağlıkta Şiddeti Önleme Eylem Planı hazırlıyoruz.” dedi. “Yeni kanunda sağlıkta şiddete karşı caydırıcılığı teşvik edecek bir düzenleme yaptık.” bilgisini veren Koca, sağlık personeline şiddet uygulayanların şikayete gerek kalmaksızın doğrudan kolluk kuvvetlerince yakalanarak karakolda serbest bırakılmaksızın adli işlemleri tekemmül etmek üzere cumhuriyet savcılığına sevk edilmesi, cumhuriyet basşsavcılığınca dosyanın tekemmül ettirilmesi, mağdur veya tanık olan sağlık personelinin ifadesinin iş yerinde alınmasının yasal zorunluluk haline geldiğini aktardı.

Şehir hastaneleri

Kamuoyunda bazı platformlarda dile getirilen “şehir hastanelerinde hasta garantisi verildiği”ne ilişkin iddiaların da doğru olmadığına işaret eden Koca, “Şehir hastanelerinde ne muayene veya poliklinik hizmetlerinden ne ameliyat doluluk oranında ne yatak doluluk oranında ne hasta sayısında herhangi bir garanti yoktur. Çok net ifade ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Sağlık turizmi

Sağlık turizminin en önemli stratejik hedeflerden biri olduğunun altını çizen Koca, “Sağlık turizmini bir devlet politikası haline getirmek istiyoruz.” dedi. Türkiye’deki sağlık hizmetlerinin hem uygun fiyatlı hem de son derece kaliteli olduğunu ifade eden Koca, “Sağlık turizmi son on yılda yaklaşık on kat arttıa ama sağlık hizmetlerinde geldiğimiz nokta düşünüldüğünde potansiyelimizin çok altındayız.” diye konuştu. Öte yandan Bakan Koca, antibiyotik kullanımının akılcı ilaç uygulamaları ile azaldığını ancak daha da azaltılması gerektiğini vurguladı. Koca, tütün kullanımı ile mücadele kapsamında da sigara paketlerinde “tek tip” uygulamasına geçileceğini anımsattı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu