Kamil AKYÜREKKöşe Yazıları

SAHİ “UĞUR” NE DEMİŞTİ!

SAHİ “UĞUR” NE DEMİŞTİ!

Hatırlarsanız Seçim haftası Edip Uğur uzun süren sessizliğini bozmuş ve TV 100’e bir röportaj vermişti. O röportajda satır arasında Oy ile seçilmiş olduğundan ve kendisinin ifadesi ile görevden edilmesinin seçmen tarafından değerlendirileceğini ifade etmişti.

Eh Uğur’un bu değerlendirmeden beklentisi ne idi bunu bilemem ve muğlak ifadeler kullandığı için niyet okuma gibi bir çaba göstermeye de niyetim yok. Ama bu sonuçlar en azından AK Parti Genel merkezi ve Erdoğan’ın istifa talebini oldukça net bir şekilde haklı gösteriyor. Zira 24 Haziran seçimlerine istifa süreci öncesi AK Parti’nin aktörleri arasında yaşanan gerilim ile girilse ortaya çıkacak tablo hiç kuşkusuz o günkü anket değerleri olan %25-27 civarında olacaktı.

 

Bu sert ve gerilim sürecinde ısrarla dile getirdiğim bir başka olgu da, AK Parti siyasetine yön veren Recep Tayyip Erdoğan’ın, gerilim ya da kavga söz konusu olduğunda “kavgaya” taraf olan tüm kesimlerle birlikte kavgayı ortadan kaldırma refleksiydi. Kaldı ki bu konuda da yanılmadım zira, Erdoğan sadece Uğur’un istifası ile yetinmeyerek gerilimde rol oynayan diğer aktörleri de aday göstermedi. Erdoğan, uzlaşmacı ve kapsayıcı tavrı ile dikkat çeken Zekai Kafaoğlu’na şehirdeki siyasi gerilimi yumuşatma görevi verirken, İl Başkanı Hasan Demiraslan’ı da olağan kongrede aday gösterip Demiraslan’a ikinci bir kredi sağladı.

İlgili Makaleler

 

Görünen o ki Demiraslan ve ekibinin deneyim eksikliğinden kaynaklanan bazı aksaklık ve yetersizliğine rağmen, adayların sahada gösterdiği yoğun performans ve özellikle Kafaoğlu’nun Ramazan ayına rağmen sergilediği inanılmaz mesai işe yaramış gibi. Zira Kafaoğlu kendisine verilen uzlaşı görevini yerine getiremeseydi ya da aday isimlerinde yanlış tercihler yapılsaydı, emin olun Uğur’un sık sık dile getirdiği iddia edilen “benden sonrası kaos” sözlerini bazı medya organlarında bu gün manşetten verilen büyük puntolarda görürdük.

 

Sevgili okurlar bu köşeyi 24 Haziran seçimlerinin analizi olarak yazdığımı düşünmeyin sakın. Bu sadece gerilim siyaseti özelinde tarihe not düşme isteğim. Asıl analizi kısa bir süre sonra paylaşacağım sizlerle.

 

Zira bu seçim bundan önceki bütün seçimlerin okunması için büyük ve önemli bir anahtar.

Kalın sağlıcakla…

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu