GündemSiyaset

Şahin Belediye Harcama Ve Yatırımlarına Yönelik Açıklamada Bulundu

Şahin Belediye Harcama Ve Yatırımlarına Yönelik Açıklamada Bulundu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin Ocak ayı meclis toplantısında gündeme gelen 170 milyon liralık krediye yönelik açıklamada bulundu.

170 MİLYONLUK KREDİYE YÖNELİK AÇIKLAMADA BULUNDU

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin Ocak ayı meclis toplantısında gündeme gelen 170 milyon liralık krediye yönelik açıklamada bulundu. Şahin açıklamasında konunun meclis toplantısında CHP’li üyeler tarafından yapılmış borçlanma vurgusu ile algı yaratma çabası olduğunu iddia etti. Şahin konuyla ilgili olarak şöyle kaydetti:

 “BU BİR BORÇLANMA DEĞİL”

“Bahsedilen konu aslından bir borçlanma değildir. Belediye meclislerinde zaman zaman borçlanma konuları gelir. Proje bazlı borçlanma konusu gelir, işte o borçlanmadır. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sanki borçluymuş, borç batağındaymış ve iş yapamıyormuş gibi bankalardan gidip borç alıyormuş gibi bir algı yaratma peşindeler. Chp’liler tabi bunu yapan. Mesela İYİ Partililer de ret oyu verdiler ancak böyle kötü siyaset yapmadılar. Bu bir borçlanma değildir. Büyükşehir belediyelerinin geçen yılın gerçekleşen bütçesinin 1,5 oranında borçlanma yetkisi var. Bu hizmet için alınan bir tutardır. Mesela bu alımı Erdek’te Bandırma’da göremezsiniz çünkü hizmet yapma gibi bir kaygıları yok.

 “LİMİTİ HARCARSANIZ BORÇLANIRSINIZ”

Geçen yıl 130 milyon olarak kullanım yapmıştık. Bu tutarın dışında 15 milyon pandemi gibi öngörülemeyen bir sebepten dolayı harcama yapıldı. 6o milyonda 31 Ocak’ta anahtarlarını teslim edeceğimiz BALTOK için harcandı. Neden harcandı çünkü dairelerin satışını yapmışız ancak daireleri tamamlayamamışız. O sebepten bu sebepten fark etmez. Bu sorunu çözüp yerlerini verebilmek için bir kredi kullandık.  Bu bir borçlanma değil bir nevi kredi kartı. Ticaret yapan insanlar iyi bilirler, bir kredi kartı limitiniz olduğunda bu limit sizin borçlu olduğunuz anlamına gelmez. Limiti harcarsanız borçlanırsınız. Başkan bunu gerek görürse harcar. Bu limitti zaten her yıl olmuyor.

 “ALGI YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR ”

Geçen yıl kredi kullanımları konusunda belediye bütçesini 40 milyon kara geçirildiğini söyleyen Şahin “Muhalefet Büyükşehir’in borcu olduğu algısını yaratmaya çalışıyor.

GÖNEN BELEDİYESİ İDDİALARI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin Gönen Belediyesi’nin Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinin üzerine Gönen Belediyesi’ne ait amblemleri yapıştırdığını iddia etti. Birol şahin aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi’nin gelirlerinin borçlarından daha fazla olduğunu vurgulayarak, “Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 bütçesi 1 milyar 350 milyon. Borcu 950 milyon. Neredeyse yıllık gelirimizin 3’te 2’si.Erdek Belediye Başkan Yardımcısı Canan Hanım kalkmış diyor ki Büyükşehir Belediyesi borçlu. Kendi belediyesinin borcu yıllık gelirinin 5 katı. Bu durumda hangi belediye batık?

 “AKIN KENDİ İŞLETMESİNİN AKIBETİNİ ANLATSIN ”

Mehmet Birol Şahin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılında ülkedeki tüm belediyelerden daha fazla bütçesini yatırıma ayırdığını da söyledi. Verilerin yüzde 38’e işaret ettiğini söyleyen Şahin  “Üstelik yatırımlar gelir getiren şeyler de değil.”dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ın da Büyükşehir Belediyesi’nin borcu var diyerek algı yaratmaya çalıştığını söyleyen Şahin, “Gönen’de babadan kalma bir kauçuk işletmesi olan Akın bu işletmenin ekonomik olarak akıbetin bir anlatsın. ”dedi.

 “YATIRIMA GEÇİŞ BÜTÇESİ YAPIYORUZ ”

“Yatırıma geçiş bütçesi yapıyoruz ” diyen Mehmet Birol Şahin 2021 bütçesinin yüzde 38’ini yatırıma yüzde 50’lik bir bütçenin de 2022 yatırımlarına ayrıldığını planladıklarını söyledi.  Erdek Belediyesi’nin belediye çalışanlarına maaş ödemesini yapamadığını söyleyerek “Biz bu belediyeye bütçesinin 2.5 katı kadar bu yıl yatırım yapıyoruz. ”dedi. İlçelere yapılan projeler hakkında bilgiler veren Şahin he şeyin plan dahilinde ilerlediği belirtti.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu