GündemSiyaset

ŞAHİN “CHP BELEDİYECİLİĞİ İFLAS ETMİŞTİR”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı’nın “Mecliste sorularımıza cevap alamıyoruz” sözlerine cevap verdi. Şahin, “CHP Belediyeciliği iflas etmiştir” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin yaptığı yazılı açıklamada; “CHP İl Başkanı Serkan Sarı yaptığı açıklamada Genel Başkanının yaptığı gibi bozuk plak misali aynı şeyleri tekrarlamış… Zannediyor ki bir yalanı tekrar ettikçe doğru hale gelir. Yıllardır kendi yönetimlerindeki Erdek Belediyesi gibi bütçesinin 5 katı borcu, işçi ve memuruna 20 aylık maaş borcu oluşmuş bütün hesap ve gayrimenkulleri haczedilmişken, son bir ayda zeytinlik, arsa, tarla vasfındaki 15 gayri menkulünü satmış Edremit Belediyesi, geçtiğimiz hafta Meclisinde 6 gayri menkulü için satış kararı alan Burhaniye Belediyesi Büyükşehir Belediyesi üzerinden iflas eden CHP Belediyeciliğini örtbas etmek için asılsız tamamen iftira niteliğine bürünmüş bir kampanya yürütmek, şehrimize hizmeti engelleme ve bu yolla siyasi rant devşirme gayretinden başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı.

“SARI BİLDİĞİ HALDE GİZLİYOR”

Şahin, “Büyükşehir Belediye Meclisi 31.Mart.2019 tarihinden bu güne 6 ay içinde sadece iki adet gayri menkulün satışı için Başkan ve Encümen’e yetki verdi.. Bu mutlaka satılacak anlamı da taşımaz. İdare o gayri menkullerin ekonomik değeri, piyasa koşulları, hizmet konularında ihtiyaç hissederse ihale ile satabilir. Bu bir yıl, üç yıl, on yıl sonra olabileceği gibi idare bu yetkisini hiç kullanmayabilir. Bu arada Büyükşehir Belediyesi bu 6 aylık süre içinde şehir merkezinde 5 milyon 305 bin TL değerinde gayri menkul satın aldı.40 milyon civarında değerinde gayri menkulleri satın almak üzere de yasal prosedür devam ediyor.. Büyükşehir Belediyesi satmadığı gibi sürekli satın alım işlemleri yapıyor.. CHP İl Başkanı Serkan Sarı bu satın aldıklarımızı niçin sormuyor, sorgulamıyor bildiği halde gizliyor… Çünkü 5 yıl Karesi ilçesi ve Büyükşehir Meclis üyesi olmasına rağmen Belediyecilikten, Belediye iş ve işlemlerini öğrenemediği, anlamadığı için” şeklinde konuştu.

“CHP LUNAPARK ALANI İMAR DURUMUNU BİLEREK ÇARPITIYOR”

Şahin açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; “Ağustos Meclisinde Başkan ve Encümen’e satış yetkisi verilen Lunapark Alanı hakkında CHP İl Başkanı ve CHP’li Meclis üyeleri bilgi kirliliği oluşturmaktadır. CHP İl Başkanı Serkan Sarı ilk açıklamasında Lunapark alanının “Şehir Meydanı” olarak ayırıldığını satılmaması gerektiğini söyledikten sonra son açıklamasında bu sefer bu alanın “Kültür Sosyal Tesis Alanı” olduğunu ifade etmiş.. Her ikisi de doğru değildir..Öncelikle belirtelim ki Merkezdeki Altıeylül-Karesi 5.000lik ve 1.000lik İmar Planları Serkan Sarı’nın Karesi İmar Komisyonu üyesi ve Büyükşehir Meclis üyesi olduğu dönemde 2017 yılında Karesi-Altıeylül ve Büyükşehir Meclis’lerinde görüşülerek kabul edilmiş ve kesinleşmiştir. Buna göre İmar Planında Lunapark arsası “Ticaret+Turiz Alanı”dır… Bu nedenle söz konusu yerin İmar Planındaki vasıfta şehir ekonomisi ve kullanımını sağlamak Belediyemizin görevidir.”

“OKUMUYORLAR VEYA OKUDUKLARINI ANLAMIYORLAR”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin , “Bu raporlar Serkan Sarı’ya ve bütün Meclis üyelerine verilmesine rağmen zahmet edip okumayan ya da okuduğunu anlamayan kişiler maalesef garip ve gülünç iddialarda bulunmayı siyasi maharet zannetmektedir.. ”Belediyenin mali hareketlerini bizden gizliyorlar” diyen bir Meclis üyesi kendilerine verilen raporları ya okumamakta ya da okuduğunu anlamamakta doğru söylememektedir. Serkan Sarı gerek Meclis üyeliği boyunca gerekse İl Başkanlığı sırasında maalesef Balıkesir adına hiçbir hizmet cümlesi bile kuramamış sadece polemiklerle ve “her şeye hayır, istemezük” zihniyetiyle hizmete engel olmaya çabalamıştır. Serkan Sarı CHP’nin 2019 Büyükşehir adayı olarak önce Ahmet Akın’ın açıklanmasından sonra adaylığının geri çekildiği gün Parti binasında “Genel Merkez bu kararından vazgeçmezse hepimiz istifa edeceğiz” diye söz vermiş ve o gece Genel Merkezine efelenmiş, ardından tıpış tıpış İyi Parti adayı için çalışmış ve yeniden İl Başkanı olmak için adaylığını açıklamış bir siyasi figürdür…Sözünün güvenilirliği, Genel Merkezine karşı edep ve siyaset bilgisi test edilmiş ve testi kaybetmiş bir siyasetçidir” dedi.

“TC HASSASİYETİ SUÇLULUK TELAŞIDIR”

Birol Şahin, “31Mart seçim kampanyası sırasında Edremit CHP adayı mikrofonu açık unutunca yanındakilerle konuşmada “Oylar Kürdistana” denilince gülüşenler, Edremit’te Cuma Salası okununca müezzin ile Erdek adayı Fatiha ile alay edilince sessiz kalanlar, TBMM’de operasyon yapan Mehmetçik’i protesto yapmak için “savaşa Hayır” pankartı açan Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ile canciğer kuzu sarması olan ve bunlar hakkında cümle bile kuramayan CHP İl Başkanı Serkan Sarı bu kirli ittifak her açığa çıktığında gündemi değiştirmek, kendilerini sözde vatansever ve devletçi gösterebilmek için hep aynı numaraya başvurmakta “TC” hassasiyetini gündeme getirmektedirler… HDP ile arasına mesafe koyamayanların, FETÖ sözcülüğüne soyunanların, PKK’nın yan kuruluşu şu anda Ordumuzun Suriye’de temizlemeye çalıştığı, çatışmalara girdiği PYD’ye “terörö örgütü” diyemeyip onlar bize saldırmaz ifadeleri kullananların, CHP milletvekillerinin PKK Cenazelerinde, taziye ziyaretlerinde boy göstermesine, PKK’ya yardım ettiği için görevden alınan Belediye Başkanlarıyla kolkola halay çeken CHP’lilere tek edemeyenlerin “TC”, “Bayrak”, “vatan” hassasiyeti kocaman bir palavradır.. Milletimizin ortak değerlerinin bu şekilde istismar çabası ve ortak değerlerimiz üzerinden milleti bölme ayrıştırma hedeflerinde CHP’nin başarılı olması mümkün değildir.” Şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu