GündemEğitimSiyaset

Şahin’den eğitim sorusu

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması amacıyla yazılı bir soru önergesi verdi.

Şahin,” 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı maalesef bazı sorunlarla başlamıştır. Liselere yerleştirme sürecinde öğrenciler Anadolu liselerinde öğrenim yapmak istemelerine rağmen Anadolu Liselerinin kontenjanlarının doluluğu nedeniyle istemedikleri okullarda öğrenim görmek zorunda kalmışlardır.Öğrencilerimiz istemedikleri okullara yerleştirilmişlerdir ya da açık liselerden başka seçenekleri kalmamıştır.”dedi.Şahin devamında şunları sordu: 2018-2019 eğitim ve öğrenim yılında tercih ettiği nitelikte okula yerleşemeyen kaç öğrencimiz vardır?

Türkiye’deki Anadolu Lisesi sayısı ve öğrenci kontenjanı sayısı nedir? 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında Anadolu liselerine öğrenci yerleşme oranı nedir?Türkiye’deki İmam hatip Lisesi sayısı ve öğrenci kontenjanı sayısı nedir? 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında İmam hatip Liselerine öğrenci yerleşme oranı nedir? Tercih ettiği nitelikte okula yerleşemeyen öğrencilerimizin sorunlarını çözmek için Bakanlığınızın yapmayı planladığı bir çalışma var mıdır?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu