Görüntülü HaberlerGündemİlçe Haberleri

Sahiplendiği sokak köpeğinin kafasında 7 saçma çıktı

BALIKESİR’in Ayvalık ilçesinde, Belediye Barınağında bakılırken birkaç kez yazlıkçıların sahiplenmesinden sonra tekrar sokaklarda yaşayan Collie-Terrier cinsi köpeği sahiplenen Nurferi Bellisan Ortman, diş bakımı için götürdüğü veterinerde çekilen röntgende köpeğin kafasında 7 saçma gördü. Bu halde sokaklarda dolaşan Dük adlı köpek, birçok komplikasyona yol açan kafasındaki 7 saçmayla yaşam mücadelesi veriyor.

Almanya’da yaşayan Nurferi Bellisan Ortman- Jens Ortman çifti, 20 yıldır yaz tatillerini geçirdikleri Ayvalık’ta, Ayvalık Belediye Barınağında bir süre bakıldıktan sonra yazlıkçıların sahiplendiği ancak daha sonra Altınova Mahallesi sahilde sokaklarda yaşayan, Dük adlı köpeği sahiplenerek Almanya’ya götürdü. Altınova’dan 2008 yılında sahiplendikleri İndra adında bir köpekleri daha olan çift, çok sevdikleri Dük’ün dişlerindeki sorunu çözmek için gittikleri Veteriner Kliniğinde ise şoka uğradı. Çekilen röntgende Dük’ün kafatasının çeşitli bölgelerinde 7 saçma bulunduğu görüldü.

“YÜZÜNE ATEŞ EDİLMİŞ”

4 yaşındaki Dük’ün evlat edinilerek sürekli yeniden sokaklara bırakılma hikayesinin kendisini etkilediğini söyleyen Nurferi Bellisan Ortman, “Bunlar beni çok etkiledi ve Dük’ü sahiplenmeye karar verdim bu yıl ve Almanya ya getirdim. Dişleri kötü idi ve tedavi amacıyla röntgen çekildi. Röntgende Dük’ün yüzünde 4 saçma parçası görüldü. Kafatasında toplam 7 saçma saydık. Kontrole gittiğimizde veterinerimizle tekrar konuştuk. Saçma parçalarının isabet ettiği yerler ve çokluğunun önemli olduğunu söyledi. Dük‘ün direk yüzüne ateş edilmiş. Hangi vahşi yapmış bilmiyorum ve hangi amaçla? Dük‘ün şimdilik bir sorunu görülmüyor. Saçmalar yumuşak dokuda. Mesela burnunun önünde ki, burun çok kanayan bir yapıya sahip olduğu için ameliyatla alınması mümkün değil. Saçmaların zaman içinde yer değiştirmeden zararsız bir şekilde kalmasını diliyoruz. Vücudunun röntgeni çekilmediği için o kısımlarda da var mı bilmiyoruz. Vücuttaki saçma çokluğu ise kurşun zehirlenmesi yaptığından ölümcül oluyor.” dedi.

“BAŞKA BİR KÖPEĞİN DE OMURİLİĞİNDE SAÇMALARA RASTLANDI”

Almanya’da yaşayan ve yine Ayvalık’ta sokakta yaşayan bir köpeği sahiplenen Anke Taner adlı arkadaşının, yürümek istemeyen Boby adını verdiği köpeğin omuriliğinde saçma parçalarının olduğu söylemesi üzerine şaşkınlığı artan Ortman, “Aynı gün yine Almanya’da bir arkadaşımın yine Ayvalık’tan sahiplendiği köpek yürümek istememesi problemi için çekilen röntgende de yine omurilik de saçma parçalarının sinirlere baskı yaptığı haberini aldım. Alman arkadaşım şok da idi ve beni aramıştı. Röntgen resimlerini de sosyal medya ya koymak istiyordu. Arkadaşımın köpeği, saçma sinire baskı yaptığı için ve ameliyatla çıkarma işi sinire de zarar vereceğinden her yürüyüşü sancı içinde yapıyormuş. Köpeğine öbür boyu ağrı ilacı vermek zorunda. Türkiye coğrafyası güzel, insanları güzel bir ülkeyken, doğası çöp, insanları da kötü ve güvenilmez oldu. Bir insanın ne kadar korkak ve sinsi olması gerekir ki, bir masumun yüzüne ateş etsin. Utanıyorum artık. Alman veteriner saçmaları gösterirken benim utancımı fark edip ‘Her ülkede sapık, cani insanlar vardır’ demesi beni teselli etti.” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu