GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Şairler İvrindi’de Gökkemer Jeosit Alanını Gezdi

Şairler İvrindi’de Gökkemer Jeosit Alanını Gezdi

 

Yerli ve yabancı 19 şair Balıkesir’de  23.sü düzenlenen Dursunbey suçıktı şiir günleri için Balıkesirdeydi.Şairler program sonrası Balıkesir’in İvrindi ilçesinede bir ziyaret gerçekleştirdiler.

 

Jeoturzm Alanında Gezinti Yaptılar

Bulgaristan’dan Aziz Shakir, Makedonya’dan Esra Matyan, Azerbaycan’dan İntiqam Yaşar, Irak’tan Mehmet Ömer Kazancı, Güney Afrika’dan ShabbirBanoobhai ve Moldova’dan Todur Zanet, Türkiye’den de A. Ali Ural, Ahmet Murat Özel, Ali Sali, Ayşe Sevim, İnci Okumuş, Mehmet Atilla Maraş, Metin Celal, Metin Önal Mengüşoğlu, Mürsel Sönmez, Serap Kadıoğlu ve Tuba Kaplan, Cahit Koytak)  Balıkesir İl Turizm Müdürü  Mehmet Mazak, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yrd. Mehmet Narlı İda Madra Jeoparkı Gökkemer (Deliktaş) Jeoturizm alanı gezmek için İvrindi ilçesini ziyaret etti.

Başkan Cengiz’den İlçeye Has Değerleri Dinlediler

Belediye Başkanı Yusuf Cengiz tarafından başkanlık makamında ağırlanan heyet; İvrindi’nin doğal, kültürel ve tarihi özelliklerini dinledi ve İda Madra Jeoparkı içerisinde bulunan Gökkemer Jeosit alanını gezdiler. İlçenin kültürel ve sanatsal değerlerinin sohbetini yapan şairlere ayrıca; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İda Madra Jeoparkı temsilcisi Jeomorfolog Murat Yaman tarafından İda Madra Jeoparkı hakkında genel bilgiler verildi. İMJ’nın kapsamı, İda Madra Jeoparkı neresidir gibi genel bilgilerin yanında Gökkemer jeositi hakkında genel ve teknik konular hakkında sahada bilgilendirmeler yaptı.Haber: Yoldaş Kocaer

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu