Gündemİlçe HaberleriÖzel Haberler

SAKİN ŞEHİR İVRİNDİ

Balıkesir’in, sakin ve özellikle Kuzusu, Kelle Peyniri çeşitleri ile öne çıkan, insanların ilçeye girişinizde tebessümleri ile dışarıdan gelenleri karşılayan bir İlçesi İvrindi.

20 Yıllık Sorun Çözüldü

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, ilçede önemli altyapı eksikliklerinin giderilmesi için başlattıkları girişimler olduğunu belirtti. 20 yıldır çözülemeyen Karaçepiş-Bozören  yolunun seçim vaatleri arasında yer alan bir yol olduğunu söyledi. Başkan Cengiz “Ve nihayet çözdük, mutluyuz çünkü, insanımız mutlu” dedi.

Ortak Akılla Çözüm

İvrindi’de yapılan hizmetlerin ilçe halkının isteği doğrultusunda şekillendiğini ifade eden Başkan Cengiz, ortak akılla bulunan çözümlere vurgu yaptı. Yol yapım çalışmaları, doğalgaz hat çalışmaları, altyapı ile birlikte tarım ve hayvancılık alanında da İvrindi’de yenilik ve değişime gidecek yol haritasını belirlediklerini ifade etti.

Ortak Akılla Çözdük

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, “ ilçe halkı için önem taşıyan ve yoğun olarak kullanılan Karaçepiş-Bozören yolu bizim içinde çok önemliydi” dedi. Başkan Cengiz yolun düzeltilerek kullanıma sunulması ve çözüme kavuşmasını şöyle değerlendirdi: “Bu yolumuz, seçim öncesinde de sık dile getiriliyordu. Taahhütlerimiz arasındaydı. İl Başkanı, Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın da ortaklaşa vermiş olduğu bir sözdü. Çözülmesi gereken bir sorundu ve çözdüğümüz içinde mutluyuz. Bu yol ortak akılla çözüldü. İlçe Belediyesi olarak değil Büyükşehir Belediyemiz ve Milletvekilimiz Mustafa Canbey’in, diğer milletvekillerimizin, bakanlığın ortaklaşa çözüm üzerinde durduğu bir konu. Özellikle Sayın Valimiz Ersin Yazıcı’nın da büyük destekleri oldu. Yol tamamen bozuk haldeydi vatandaşlar gelip arabamın masraflarını öde der konumuna gelmişlerdi. Yol üç köyümüzün yoğun olarak kullandığı yollardan bri hatta Yürekli ve Madra ’yada bağlantısı olan ir yol orası. Burayı çözebilmek bizim için tabi ki seindirizi.15-20 yıldır gündemde olan bir yolu güzel bir şekilde çözüme kavuşturduk.”

Otomasyon Sistemi İle Takip Bir İlk Olacak

Pekçok ilçede müjde olarak doğalgaz hattının ilçeye geleceği haberleri sonrasında İvrindi ilçesi de bu müjdeden nasibini aldı.Büyük ölçüde doğalgaz hatlarının döşeme işlemleri gerçekleştirilirken tamamının önümüzdeki yaz döneminde bitirileceği belirtildi. İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz ilçedeki doğalgaz çalışması ile ilgili olarak şöyle konuştu: “ Doğalgaz konusunda da çalışmalarımız var. Tecrübe ile sabit yapılan ilçelerde var. Balıkesir üzerinden körfeze doğru giden doğalgaz hat borusu İvrindi’nin bir kilometre yakınından geçti. Bizim Yağlılar mahallemizde İvrindi-Bedrettin-Yedieylül mahallelerinden geçen bir hattı var. Benden önceki dönemde de talep edilmiş ara istasyon yerleştirildi ve doğalgaz çalışmaları bizde başladı. Şuan içinde hızlı bir şekilde ilerliyor. Doğalgaz yetkilileri le görüşmeler yaptık. İlçemizin üçte birine doğalgaz bağlanmak üzere. Hat döşeme işlemleri devam ediyor. Abone olmak isteyenlerde, gidip aksa doğalgazdan abonelik işlemlerini yaptırıyorlar. Bir ay sonra doğalgaz kullanılır hale gelecek. Kalan kısımlarda önümüzdeki yaz döneminde tamamlanacağını yetkililer bize bildirdi.

Onay Aldık Ocak-Şubat Aylarında

İvrindi de Başkan Yusuf Cengiz önümüzdeki dönemde “altyapı şart” diyerek altyapı sorunlarını çözmeye odaklandı. Başkan Cengiz ilçenin altyapı sorunları için yapılacak çalışmaları şöyle anlattı:Yaşam tecrübemde alınamayacak riskleri alarak başarılar elde etmeyi önemsiyorum. İvrindi’de bizi bekleyen altyapı sorunları fazla. Diğer ilçelerde büyük oranda yüzde 80-90 altyapı sorunları çözülmüş durumda ancak bizim ilçemizde altyapı ve kanalizasyon şebekesi yenilenme konusunda biraz geç kalınmış. Bununla ilgili biran önce hareket edilmesi gerekiyordu. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz ve Baski Genel Müdürümüzle görüşmeler yaptık. Başta Mustafa Canbey olmak üzere vekillerimizde konuyu takip ediyorlar. Su ve Kanalizasyon Şebekemiz İller Bankasından onaylandı.35 bin liralık bir proje bu. İhalesi de Ocak-Şubat aylarında yapılacak ve önümüzdeki yıl kanalizasyon ve su şebeke sorunumuzda hallolmuş olacak.

Şebeke Suları Daha Güvenli Hale Gelecek

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz“Şebeke sularımızdan şuan için vatandaşlarımız su içmiyor. Önümüzdeki dönemde bu konuyu da halledeceğiz. BASKİ’nin de söylemi ile ben  şu müjdeyi de verebilirim. İlk defa otomasyon denilen sistemi yürürlüğe koyacağız. Genel Müdürlükteki bir sistem odasından nerede ne arıza var görülebilecek şekilde olacak. Güzel olacak diye düşünüyoruz. Altyapıyı halletmeden tabi ki üst yapıya yönelemiyoruz. Altyapı sonrasında üst yapıda da birşeyler elbette ki yapmış olacağız” dedi.

İlçeyi Geliştirecek  ve Değiştirecek Girişimler Var

Bağlantı yolları, otobanlar ve körfez geçişleri ile birlikte artan  trafik yoğunluğuna dikkat çeken Belediye  Başkanı Yusuf Cengiz “İvrindi lokaysan anlamında güzel bir noktada. Körfez yolu üzerindeyiz ve araç yoğunluğu burada çok fazla. İstanbul-İzmir otoyolunun açılmasıyla da bu araç trafiği arttı. Doğaldır ki burada Restorasyonlar, işletmeler ve işyerleri açılmaya başlanacaktır. Bununla ilgilide gerekli çalışmaları Büyükşehir Belediyesi ile imar çalışmalarını başlatmak üzereyiz. Bu yolun statüsüne kavuşturulması gerekiyor. Çok yakında yine İvrindi’nin önünden geçecek olan Balya’nın önünden geçen Çanakkale 1915 bağlantı yolumuz var. Bu yol da bize yakın. İlçemizde hareketliliği artıracak gelişmeler ve değişimler yaşanacak.”dedi.

Azalan Değil Artan Bir Nüfus Hakim

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz “Tarım ve hayvancılıkla geçinen bir ilçeyiz. Kendi yağımızla kavruluyoruz. İnsanlarımızda Kabuğunu kırıp gelişmemiş bir merkez olmaktan memnun değil. Tarım ve hayvancılığında tesisleştiği ve Sanayi Bölgelerinin kurulduğu yerleri istiyor. Bu konuda da girişimler başlattık. Orta Ölçekli Sanayi bölgesi olarak bizde buraya insanları çekmek istiyoruz. Karadeniz, Ortadoğu da ki gibi boşalmışlıklar bizde yok. İnsanlarımız tarım ve hayvancılıkla yaşamlarını idame ettikleri için köylerini terk etmediler. Yine köylerde mahalleye dayalı yaşam devam etsin ama Sanayi den de, teknolojiden de, ticaretten de nasibini alsın istiyoruz. Bu nedenle de Organize Sanayi Depolama Alanları dediğimiz Sanayi Sitelerini çok önemsiyoruz. Bunu da gerçekleştirirsek zaten çok şeye gerek yok. Ben seçimlerde de demiştim İvrindi’de azalan nüfus olmayacak 50 bin 100 binlere gidecek… demiştim. Bunu gerçekleştiririz diye düşünüyorum.”

İvrindi’de Katma Değer Yaratacak Ürün Çok

Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, “İvrindi mutlu insanların yaşadığı bir İvrindi. Önümüzdeki günlerde de sakin şehir müracaatı yapacağız. İlçemize geldiğinizde o sakinliği ve güler yüzlü insanları görürsünüz. İlçemin mutluluğu benim mutluluğudur. İvrindi’de kelle peynirimiz özel bizim sadece 15 çeşit kelle peyniri var İvrindi2nin.50 peynirli şehir kitabında ki çeşitlilik artabilir bile 100 çeşit bile olur. İlçemiz Kelle Peyniri ile ünlüdür bizim. Kuzumuz meşhur bizim. İvrindi’nin kuzusu hakkında çokşey yapılabilir Örneğin neden olmasın. Çoban kuzu festivali ”Haber: Kamil Akyürek Foto: Muzaffer Karakoyun

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu