GündemKöşe Yazıları

Sakin ve Soğukkanlı Olabilmek İçin Ne Yapmalı?

Sakin ve Soğukkanlı Olabilmek İçin Ne Yapmalı?

 

Stres, içimizdeki enerjiyi tümüyle yok eder. Bizi güçlüymüş gibi gösterip güçsüz bırakır. Asıl güç ve motivasyonumuza engel olan önümüzdeki ciddi bir sorundur. Sakin olmak iş veya ev yaşantımızda bizi oldukça rahatlatacak ve nefes almamızı sağlayacak.

Şimdi şu soruyu sormak istiyorum: Trafikte sürücüleri, haberlerde yol verme kavgalarını hep görüyoruz onlara bile sinir olup biz etkileniyoruz. O Halde her şeye stop! Acele yok!

Acelecilik,motivasyonsuzluk, negatif duygular,kavga ve benzeri durumlara karşı sakin ve soğukkanlılığımızı harekete geçirerek kendimizi rahatlatmalı ve çevreye de sakinliği yayabilmeliyiz.Aceleci olmak her zaman enerjimizi alır. Yaşam akıp giderken bazı şeylerei zamana bırakmak en doğru karardır. Kontrolünüz dışındaki şeylere yakalanmak hepimizi sizi strese sokar. Stresii azaltmak ve daha sakin biri olmak istiyorsak, daha sabırlı olmak için neler yapabiliriz bu konuda bilgiler sunacağım.

Nefes Alın

Bir dahaki sefere acele etmek istediğiniz stresli bir durumla karşılaştığınızda, bir dakika boyunca ne yapıyorsanız durdurun ve aşağıdaki adımları uygulayın:

İçeri ve dışarıya doğru beş derin nefes alın (karnınızın her bir nefesle birlikte geri gelmesi gerekir)

Her nefeste stresin vücudunuzu terk ettiğini hayal edin.

Gülümseyin. Gerekirse rol yapın. Yüzünüzde tatlı bir sırıtma ile huysuz kalmak çok zor.

İhtiyacınız olduğunda yukarıdaki adımları her birkaç saatte bir işte veya evde tekrarlamaktan çekinmeyin.

Yavaş Çiğneyin

Sabırlı olmak ve kilo vermek istiyorsanız yemek masasında yavaşlayın. Yiyeceklerinizi kürek çeker gibi hızlı bir şekilde yemek, ihtiyacınız olandan daha fazlasını yemenin kesin bir yoludur (ve kendinizi şikayet ederken bulursunuz). Her yemeğin tadına, dokusuna ve aromasına dikkat eden dikkatli bir yiyen olun. Yemeğinizi hazırlamak için kullanılan tüm malzemeleri tahmin etmeye çalışırken yavaşça çiğneyin. Yavaşça çiğnemek, işten sonra sizde gizlenen o korkunç gece yarısı isteklerini de azaltacaktır.

Yolculuğun Tadını Çıkarın

Sonuca odaklanmak hızlı bir şekilde yorucu olabilir. Çok fazla zaman ve sabır gerektirecek cesur bir hedefe mi ihtiyacınız var? Bu hedefi birkaç mini hedefe ayırın, böylece kutlama için birçok nedeniniz olur. Kendinize sürekli olarak olumlu geri bildirim vermek hem sabırlı olmanızı kolaylaştırır hem de kendi kendinizi teşvik etmenizi ve yaptıklarınızdan keyif almanızı sağlar.

Büyük Resme Bakın

Bir dahaki sefere stres düzeyiniz maksimum seviyeye çıkarken, derin bir nefes alın ve kendinize sorun:

Bu benim için, “gelecek hafta, gelecek ay, gelecek yıl, on yıl sonra” önemli olacak mı?

İpucu: Hayır, olmaz. Sizi sıkıntıya sokan şeylerin birçoğunun gelecek hafta (hatta belki de bir sonraki gün bile) önemli olmayacağını söyleyebiliriz. Kontrol edemeyeceğiniz şeyler için üzülmeyin, çünkü sadece kendinizi incitiyorsunuz.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu