Köşe Yazıları

Sakinlik Herkese İyi Gelir

Sakin olmak sakin kalmak kalabilmek önemli. Hem kendimize hem de çevremize rahatlık verir. Bugün geçtiğimiz gün yazmış olduğum çocuklarımız için birkaç öneriye yine devam edeceğim. Ve diyeceğim ki; Çocuğunuzun dikkatini ismini söyleyerek çekin. Sakin bir ses tonuyla konuşun.

Hemen hemen hergün yan komşumdan gelen sesle irkiliyorum. Sizlerde oturduğunuz apartmanlarda yükselen ses duysanız ne düşünürsünüz? Hele ki karşınızdaki bir çocuksa üzülmezmisiniz? Eminimki hepimiz üzülürüz. Çocuklarımız için bir şeyler yapmalıyız. Hiç bir anne baba çocuğunun kötülüğünü, başarısızlığını istemez elbette. Ancak göz ardı etmememiz gereken küçük dokunuşlarla her daim çocuklarımızın yanında olduğumuzu gösteren iz arar çocuklar…

Çocuğunuzu iyi davranışlar sergilediğinde takdir edin. Küçük veya ergen çocuğunuzu iyi yaptığı bir şey için övmeyi deneyin. Tepkilerini göstermeyebilirler, ancak iyi yaptığı her neyse onu tekrar yaptığını göreceksiniz. Hem böylece onun yaptıklarını fark ettiğinizi ve dikkate aldığınızı anlarlar. Gerçekçi olun. Çocuğunuz ondan istediğinizi gerçekten yapabilir mi? Bir çocuk için bütün gün ev içinde sessiz sakin durması çok zordur, ancak belki siz telefon görüşmesi yaparken bir 15 dakika sessiz durabilir.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu