GündemKöşe Yazıları

Salatalığın Mucizeleri

Salatalığın Mucizeleri

 

Kadınların güzellik için kullandığı salatalık hem içi hem de kabuklarıyla ferah bir görünüm veriyor. Sağlık açısından da oldukça faydalı olan salatalığın yatıştırıcı özelliği de var.

Bugün salatalık konusunda hem bir tarif hem de faydalarına değindiğim bir yazıyı sizlerle paylaşıyorum.

Salatalık, İdrar söktürür. Kanı temizler. Bağırsakları yumuşatır ve kabızlığı giderir. Basura iyi gelir. Harareti keser ve serinlik hissi verir. Sinirleri yatıştırır. Yorgunluğu giderir. Romatizma ağrılarını hafifletir. Salatalık, günlük ihtiyacınız olan birçok vitamini içerir.

Yorgun Hissediyorsanız Salatalık Yiyin

Tek bir tanesinde Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin B5, Vitamin B6, Folik Asit, Vitamin C, Kalsiyum, Demir, Mağnezyum, Fosfor, Potasyum ve Çinko ihtiva eder. Öğleden sonra yorgunluk mu hissettiniz? Kahveyi, çayı, soğuk içecekleri bir taraf bırakın ve bir salatalık yiyin.

Kokusuda Ferahlık Veriyor

Salatalık iyi bir B vitamin ve karbohidrat kaynağıdır ve yediğinizdesaatler sürecek yorgunluğunuzu kısa bir sürede ortadan kaldırır. Banyo veya duştan sonra aynanızın buğulanmasından şikayetçi misiniz? Bir salatalık dilimini alıp aynayı ovun. Hem buğulanma yok olacak hem de pırıldayan bir aynaya ve nefis bir kokuya sahip olacaksınız.

Selülitlerin Görüntüsünü Azaltır

Bayanlar, sokağa çıkmadan önce veya denize-havuza girmeden önce bir süreliğine selülitlerinizden kurtulmak ister misiniz? Sorunlu bölgelerinizi birkaç dakika süreyle salatalık dilimleriyle ovun. Salatalıkdaki fitokimyasallar derinizdeki kollajenlerin gerilmesini sağlar, dış tabakayı sıkılaştırarak selülitlerin görüntüsünü azaltır.

Kırışıklıkları Azaltır

Aynı şekilde kırışıklıklara da iyi gelir (özellikle de göz civarları için)5. Kalemle yazarken bir hata yaptınız ve hatayı silmek istiyorsunuz. Salatalık kabuğunu alıp yavaş ve nazikçe silmek istediğiniz yazıya sürtün. Boya kalemlerinde ve keçe kalem yazılarında da oldukça yararlı. (Bilirsiniz bazen çocuklarımız duvarlara yazılar yazar, resimler yaparlar. Onlarda da deneyebilirsiniz.)

Salatalık salatası nasıl yapılır?

Ayrı bir kaba 3-4 yemek kaşığı yoğurt,1 tatlı kaşığı kuru nane ve 1 tane rendelenmiş sarımsak koyup, iyice çırpın. Daha sonra doğradığınız salatalıkların üzerine döküp, karıştırın. Yaptığınız salatayı servis tabağına alıp, üzerini taze nane ile süsleyip, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu