GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Salgın Döneminde Kongreler “Lebalep” Oldu

Salgın Döneminde Kongreler “Lebalep” Oldu

“Salgının olduğu bir dönemde kongre yapıyoruz salon lebalep dolu” diyen Cumhurbaşkanının lebalep söylemi merak konusu oldu.

Koronavirüs ile mücadele sürüyor. Bu süreçte yapılan kongreler sosyal medyada eleştirilere neden oluyor. Balıkesir’de’de “Lebaleb kongreler” denilerek yapılan farklı siyasilerin eleştirileri var. Cumhurbaşkanı tarafından, Ak Partinin Genel Merkez Büyük kongresindeki yoğun katılıma dikkat çekmek için kullandığı “Lebalep” kelimesi ayrıca dikkat çekti.

Kongrelere Yoğun Katılım

Lebalep “tıklım tıklım”, “ağzına değin dolmuş” demek. Pandemi döneminde covıd-19 kaynaklı yasakların devam ettiği bir süreçte Cumhurbaşkanı tarafından, Ak Partinin Genel Merkez Büyük kongresindeki yoğun katılıma dikkat çekmek için kullandığı “Lebalep” ayrıca muhalefet kesimlerinin de dikkatini çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Lebalep kelimesini kullanması pek çok vatandaşta merak uyandırdı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kelimeyi kullanarak neyi ifade etti?

Teveccüh Salgını Dinlemedi

Lebâlep sözcüğü, eskiden beri günümüze gelen kelimeler arasında yer almakta. Farsça da “Ağzına kadar dolu” anlamına geliyor. Lebalep kelimesi, Farsçada dudak anlamındaki “leb” kelimesinden türemiş. Lebalep kelimesi, Osmanlıca divanlarda ayrıca sık sık kullanıldığı görülür. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kelimeyle salgının olduğu dönemde kongre yapıyoruz ancak salon lebalep dolu teveccüh salgın dinlemedi  sağlıklı olan partisine koştu demek istiyor. Salona HES kodu ve ayrıca test yaptırmış kişilerin alındığı ifade ediliyor. Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu