SALGINDA CİDDİ KARARLAR İVEDİLİKLE ALINDI

SALGINDA CİDDİ KARARLAR İVEDİLİKLE ALINDI

Balıkesir AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran Merhaba Gazetesinden Kamil Akyürek’e konuştu. Ak Parti İl Başkanı Başaran ülkemizin pekçok gelişmiş Avrupa ülkelerine nazaran koronavirüs salgınına daha hazırlıklı yakalandığını belirtti.

AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, “Pekçok ülkeye bakıldığında ilk vakanın ardından 30 gün geçtikten sonra kararlar almaya başladıklarını ve aldıklarını görebiliyoruz. Ülkemizde görülen ilk vakanın hemen ardından ertesi gün biz okulları tatil etmişiz. ilk günün ertesinde tüm tedbirleri almışız. İran sınırında tedbirleri almışız orada ciddi bir salgın olmuş ve ülkemize girişine o yönde engel olmuşuz. Şükür ki hazırlıklıydık. Pandemi ile ilgili olarak kararlar daha 2019 yılında çok önceden alınmış kararlar var ve olası pandemi durumunda tüm kurumların neler yapacağı rapor ve protokoller çerçevesinde belirlenmiş. Aksayan eksik yönler olabilir ancak sonuçlar gösteriyor ki Devletimiz bu işi en iyi şekilde göğüsledi.”dedi.

“Ak Parti Teşkilatları Çalışıyor”

İstatistikler bize gösteriyor ki temas ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşanmazsa eğer bir düzlüğe çıkmak üzereyiz diyen AK Parti İl Başkanı Başaran,” Bizler vatandaşımız, AK Partili üyelerimiz pandemi den en az etkilensin diyerek AK Parti olarak bir çalışmanın içindeyiz. Bir yandan teşkilatlarımızı motive ediyor ve evlerden telekonferanslarla görüşmeler gerçekleştiriyoruz .Bunun yanında tüm vatandaşlarımıza dönük ayrıca yürütülen bir çalışmamız da var. Burada da muhtarlarımız aracılığı ile mahallelerimiz için maske dağıtımları ve ihtiyaç durumundaki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Vefa Destek grubundaki arkadaşlarımıza vatandaşlarımızın isteklerini geliyor ancak onlar daha çok ciddi işlere vakit ayırabilsinler diyerek bizim arkadaşlarımızda ihtiyaçları görme aşamasında elinden geleni yapıyorlar. İster hamallık, İster hizmetkar yada birinin işini görmek deyin elimizden gelen herşeyi ihtiyaç doğrultusunda gidermeye ve telafi etmeye çalışıyoruz”

“Bu Salgın İnsan Ayırmıyor”

COVID-19 insanları okumuş okumamış yada daha hassas diyerek ayırmıyor birşekilde temas olduysa pozitif oluyorsunuz. İlk önce şahsi bir sorumluluğumuz var. İnsanların sağlığına bakmaları dinimizde belirtilmiş .Hem kendi mükellefiyetimiz hem de başkasının hakkına girmemek için vebal almamak için evde kalmanın önemi büyük.Evde kalmak zor değil mecbur kalıp dışarıya çıkma zorunluluğu olanlar var ama en azından işi olmayanlar evde dursunlar.Ben kendim kitap okuyorum.”


“Vicdani Hassasiyetlerimiz Azaldı Gibi…”

Kendimizi sorgulamalıyız diyen Başkan Başaran konuşmasında “Hassasiyetlerimiz zaman içinde azaldı diyerek “İnsanoğlu değerlerine geri dönmeli” dedi. Şöyle bir söz var; “ Atlılar çok hızlı gitti ruhlarımız geride kaldı” diye şikayet ederlermiş eskiden bizde sanki insanlık olarak son 50 senede çok hızlı hareket ettik ve ruhlar geride kaldı gibi. Biraz muhasebe yaparak insani değerler çerçevesinde düşünüp hareket etmek lazım” ifadelerine yer verdi.

“Ramazan Ayında İbadetimizi Evimizde Yapacağız”

“Ramazan ayı yaklaşıyor. Bir Müslüman olarak üzüntülüyüz camilerimizi şuan dolduramıyoruz. Ramazan ayı kutsal bir ay bizim için. Var olan hüznümüz biraz daha sürecek. Ancak insanoğlunun önce can emaneti ön planda ve kurallara uyacağız. İstediğimiz herkes kendi inançları çerçevesinde evlerinde ibadetini yerine getirebilir. Biz Müslümanız evlerimizi cami yapacağız bu sürede. Bir tarafa çekilip inzivada olmayacağız elbette. Rabbim sağlık için de tüm insanlıkla beraber imkanları bize nasip etsin diye düşünüyorum” Kamil Akyürek