Gündem

SALGINDA YENİ DENETİM DÖNEMİ BAŞLADI

Koronavirüs salgını ile mücadelede içerisinde olunan “Kontrollü Sosyal Hayat” döneminde İçişleri Bakanlığı tarafından daha etkin ve süratli denetim sağlamak üzere tüm il ve ilçelerde İl/İlçe Salgın Denetim Merkezleri oluşturuldu.

Vali̇li̇k Salgin Açiklama 1

Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre daha hızlı ve özenli denetim sağlayabilmek adına tüm il ve ilçelerde Salgın Denetim Merkezleri hayata geçirildi. Etkin ve hızlı denetim mekanizması oluşturulması hedeflenen Salgın Denetim Merkezleri ile, gerek filyasyon takip çalışmalarının gerekse işyeri denetimlerinin planlı ve tek elden yürütüleceği açıklandı.

 

 

“Her Vatandaşa Görev Düşüyor”

 

 

Salgın Denetim Merkezi uygulaması kapsamında İhbar ve Şikayet Hattı da kurulduğu Balıkesir Valiliği tarafından açıklandı. Ayrıca açıklamada; “Vatandaşlarımız; alınan önlem ve belirlenen kurallara aykırı durumlarla, kuralları ihlal eden işletmelerle, ayrıca evde gözlem altında bulunan pozitif Covid-19 vakaları ve temaslıların kurallara uymayıp dışarıya çıkmaları durumuyla karşılaştıklarında 112’yi arayarak veya Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden ihbar ve şikayette bulunabileceklerdir.” Denildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu