Gündemİlçe HaberleriSporTürkiye Gündemi

Samet Akaydın Sessizliğini Bozdu

Fenerbahçe’nin stoperi Samet Akaydin’in Trabzonsporlu Trezeguet’nin gol sevinci oldu. Beraberinde sevincini yaşamak için secdeye gittiği sırada Samet Akaydın’nın yanından geçerken yere tükürmesi tepki çekti. Akaydın, sosyal medyada futbolcuya tükürdüğü iddiaları sonrası açıklama yaptı. Açıklamada, “Sosyal medyada tamamen sporcu alışkanlığının bir parçası olan hareketimin görüntü açısı üzerinden manipüle ettiler. Devamında ortaya ahlaksız iddialar atılmasını kınıyorum” dedi.

 

 

Samet Akaydın Sessizliğini Bozdu.. Süper Lig’in 34. haftasında Fenerbahçe, sahasında Trabzonspor’u 3-1 mağlup etti. Beraberinde karşılaşmada sarı-lacivertlilerin stoperi Samet Akaydin’in rakibi Trezeguet’ye yaptığı iddia edilen hareket gündem oldu.

Trezeguet’ye Tükürdü Mü?

Mücadelede Trezeguet penaltıdan fileleri havalandırırken, gol sonrası secde etmişti. O sırada yanından geçen Fenerbahçeli Akaydin’in ise sosyal medyada dolaşan görüntülerde Trezeguet’ye tükürdüğünü iddia etti.

Fb 2

“Allah’a Havale Ediyorum”

Samet Akaydın, iddiaları sert bir dille yalanladı. Akaydin bir paylaşım yaptı. Yaptığı paylaşımda, “Sosyal medyada tamamen sporcu alışkanlığının bir parçası olan hareketimin görüntü açısı üzerinden manipüle ettiler. Beraberinde ortaya ahlaksız iddialar atılmasını kınıyorum. Bundan dolayı, sosyal medyanın ucuz yaklaşımıyla futboldaki rekabeti ve insanlığı bu derece iftira ile kirletmeye çalışanları Allah’a havale ediyorum” dedi.

Samet Akaydın’in paylaşımı:

Samet

“Rezilliktir ve İğrençliktir”

Trabzon spor cephesinden açıklama geldi. Gelen açıklamada, “Fenerbahçe ile 18 Mayıs 2023 tarihinde oynadığımız karşılaşmada futbolcumuz Mahmoud Trezeguet’ye yapılan insanlık dışı hareketi şiddetle kınıyoruz. Trezeguet’nin gol sevinci sonrasında secdeye gitti. Bunun üzerine Fenerbahçeli futbolcu Samet Akaydın’ın ‘dönerek’ oyuncumuzun üzerine doğru tükürmesi rezilliktir. Dahası iğrençliktir!

“İvedilikle Gereğinin Yapılmasını Bekliyoruz”

Ayrıca, Samet Akaydın’a tüm futbol paydaşlarının tepki koymasını, başta Fenerbahçe Spor Kulübü olmak üzere Türkiye Futbol Federasyonu’ndan da ivedilikle gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Sporun, dostluk, sevgi ve saygı temelinde yeniden inşa edilmesi için tüm spor camiasını bir araya gelmeye. Beraberinde bu tür saldırganlık ve insanlık dışı hareketleri reddetmeye ve futbolun gerçek değerlerini korumaya çağırıyoruz. Devamında kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.

Ts

Fenerbahçe’den Açıklama Geldi

Fenerbahçe’den de açıklama geldi. Gelen açıklamada ise, “Takımımızın Trabzonspor ile oynadığı maçın ardından sosyal medya gündemine düştü. Futbolcumuz Samet Akaydın ve Trabzonsporlu oyuncu Trezeguet’in görüntüsü üzerine. Beraberinde Trabzonspor Kulübü’nün yaptığı paylaşım üzerine bu açıklamayı yapıyoruz. Spor Haberlerinden edinilen bilgiye göre, dün geç saatlerde gündeme düşen ilgili video üzerine futbolcumuz ile görüşme yaptık. Ayrıca olayın kesinlikle yansıtıldığı gibi olmadığı, kamera açısı üzerinden kamuoyunu manipülasyon ve aldatma yapıldığını futbolcumuz net bir dilde açıkladı. Nitekim farklı görüntü açılarından konunun oyuncunun üzerine tükürmek ile alakasının olmadığı “gören her göz” tarafından açıkça anlaşılıyor.

“Trabzonspor’un Ayrıştırıcı Yaklaşımını Kınıyoruz”

Son olarak, futbolcumuz Samet Akaydın’ın konu ile ilgili bu sabah resmi sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. Ardından, yaptığı açıklamayı yeniden tüm kamuoyunun bilgi ve dikkatine sundu. Beraberinde; Manipülatif bir görüntü üzerinden oluşan yalan yanlış gündeme dair Trabzonspor Kulübü’nün yaptığı sporun dostluk, sevgi ve saygı yaklaşımından uzak, bir futbolcuyu haksız yere hedef alan bu ayrıştırıcı, önyargılı yaklaşımını kınıyoruz!” dedi.

…Samet Akaydın Sessizliğini Bozdu…

Daha fazla spor haberi için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu