Şampiyon Sporcular Rektörle Buluştu

Şampiyon Sporcular Rektörle Buluştu

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Üniversiteler Kick Boks Şampiyonasına bireyselde elde ettiği 4 birinciliğin yanı sıra takım olarak da 3 Türkiye Şampiyonluğu ile damga vuran Balıkesir Üniversitesi Kick Boks Takımı, kupalarıyla birlikte Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’u makamında ziyaret etti.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, şampiyonada K-1 erkekler ve Kick Light erkekler branşları ile genel klasmanda Türkiye Şampiyonu olan Balıkesir Üniversitesi Kick Boks Takımını başarılarından dolayı kutladı. Balıkesir Üniversitesinin adını başarılarla duyurmaya devam edeceğini belirten Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, emeklerinden dolayı takım sorumlularına ve antrenörlerine de teşekkür etti. Takım sorumluları ve antrenörleri de kendilerine gösterilen ilgi ve destekleri dolayısıyla Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’a teşekkürlerini sundu. Ziyaret programı, şampiyonluk kupaları ile hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK

Balıkesir Üniversitesi Kick Boks Takımı, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı faaliyet programında yer alan ve 67 üniversiteden sporcuların katılımıyla, 13-17 Mart 2019 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen şampiyonada; K-1 erkekler ve Kick Light erkekler branşları ile genel klasmanda Türkiye Şampiyonu olmuştu. Şampiyonada; K-1 branşında Balıkesir Üniversitesinden İsa Göçmen ve Fesih Binikli birinci, Selçuk Avşar ikinci Ahmet Teke de üçüncü olmuş; Kick Light branşında ise Miraç Gencebay ve Bilal Dural rakiplerini geride bırakarak birinci olma başarısı göstermişti. 2017-2018 Türkiye şampiyonluğunun ardından 2018-2019 yılında da Türkiye şampiyonluğunu kazanan Balıkesir Üniversitesi Kick Boks takımı, üst üste ikinci kez şampiyon olarak unvanını korumuş ve 31 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında Hırvatistan’da düzenlenecek “EUSA Avrupa Üniversiteler Şampiyonası”nda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanmıştı.