GündemSporTürkiye Gündemi

Şampiyonada İlk Adım Atıldı

Şampiyonada İlk Adım Atıldı

 

Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası’nda İl Finalleri Sınavı Gerçekleştirildi

 

Aktif yaşamı destekleyen kaliteli, bilime dayalı, yenilikçi gıda takviyesi ailesi EasyVit’in ana sponsorluğunda Türkiye Zeka Vakfı tarafından gerçekleştirilen Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası’nın İl Finalleri Sınavı, çevrim içi olarak düzenlendi.

Zekaoyunlari Ilfinalleri

SONUÇLAR 9 MART’TA AÇIKLANACAK

 

Türkiye Zeka Vakfının Millî Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK destekleri ile 2019 yılında başlattığı Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası’na 81 ilden toplam 24 bin 594 başvuru oldu. İl Finalleri Sınavı’nın sonuçları, 9 Mart’ta açıklanacak. Ardından 26 Mart’ta ikinci aşama olan Bölge Finalleri Sınavı yapılacak ve son aşama olan Türkiye Finalleri Sınavı 14 Mayıs’ta düzenlenecek.

 

BAŞARILI OLANLAR BELGELİRİNİ ALACAK

 

Öğrencilerin düşünme, karar verme ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesi amacıyla bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Şampiyona’ya ilkokul (3. ve 4. sınıflar), ortaokul (5. – 6. – 7. – 8. sınıflar) ve lise (hazırlık – 9. – 10. – 11. – 12. sınıflar) kategorilerinde katılım oluyor. Şampiyona’ya katılan tüm öğrencilere “Katılım Belgesi”, İl Finalleri Sınavı’nda başarılı olanlara “İl Finalleri Başarı Belgesi”, Bölge Finalleri Sınavında başarılı olanlara “Bölge Finalleri Başarı Belgesi” ve Türkiye Finalleri Sınavı’nda yarışanlara “Türkiye Finalleri Başarı Belgesi” veriliyor.

 

İLK 3’E KUPA, MADALYA VE 1.000’ER TL ÖDÜL!

 

Şampiyona’da kategorilerinde ilk üçe giren okullara kupa, öğrenci ve öğretmenlere madalya aynı zamanda TZV ve TÜBİTAK yayınlarından kitap olarak seçilmek üzere 1.000’er TL ödülleri takdim ediliyor. Ayrıca Türkiye Finalleri Sınavı’nda yarışan tüm öğrenci ve öğretmenlere GriCeviz Bilişsel Beceri ve Zihinsel Gelişim Platformu için 1 yıllık aile üyeliği, her sınıfta ilk üç dereceye giren takımların asıl ve yedek öğrencileri internet üzerinde yapılacak Türkiye Zeka Vakfı Düşünce Şenliği’ne katılım hakkı kazanacaktır.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu