GündemDünyadan Haberler

SANAT KOKAN ETKİNLİK

Balıkesir Güzel Sanatlar Derneği Dünya Sanat Günü etkinliği düzenledi. Esas 10 AVM etkinlik meydanında düzenlenen sanatsal etkinliklerde Dernek Başkanı Rafet Topalak, ‘ Dünya Sanat günü kutlu olsun’ dedi.

14
TOPALAK ‘ SANAT ÖNEMLİ BİR KÖPRÜDÜR’

Dünya genelinde kutlanan Sanat Gününe dair tarihi bir bilgilendirme yapan Başkan Topalak, ‘’ Bugün sanatın, barışın ve özgürlüğün vurgusu yapılarak sanata katkı sunulmaktadır. Sanat toplumsal bir dildir. Sanat toplumsal bir varlıktır. İnsanları, ulusları, çağları sanat eserleri ile anlatır. Sanat olmazsa yaşamın tadı olmaz. İnsanların yakınlaşması ve evrensel dostluk için önemli bir köprüdür. Sanatkâr yaratıcı gücünü yetiştiği toplumun Dil, din, örf adet ve göreneklerinden alır. Dünya Sanat Günü nedeniyle katkı sunan Büyükşehir Belediyesi Konservatuarına, Kültür Müdürlüğüne, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ve Derneğimizin Onur üyesi Özdemir Yemenicioğlu ile öğrencilerine teşekkür ediyorum. Katkı sunarak emeği geçenlere teşekkür ediyoruz’ dedi.

06 1
BAŞKAN AVCI

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, ‘Sanat ve sanatçı bir milletin en önemli ögesi. Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal ne diyor? Sizler herşey olabilirsiniz Cumhurbaşkanı bile olabilirsiniz ama sanatçı olabilmek herkese nasip olabilecek bir iş değildir diyor. Sanatçı olabilmek toplumun hafızası olabilmek toplumun gören gözü olabilmektir. Bugün baktığınızda Geçmiş Balıkesir’i resimlerle, çizimlerle ,tarihi fotoğraf makineleri ile görüyoruz. Güzel bir sergi ve emeğin ,çalışmanın olduğu bir sergi ile kültürel zenginlikleri yaptığınızı burada görüyorum. Milletin önde gelen en önemli öznesidir sanatçılar. Sanatçılarımız milletin tarihini yaşanan bir şiir yada ağıtla bugünlere getiriyor. İstiklal Marşımız yaşanan o günleri bugün birebir bize anlatıyor. Sanatla ilgili geçmişte ve bugün yapılanlar bugünlere yarınlara ışık tutuyor ve tutacaktır. Sanatın ve sanatçının yanında olmaya çalışıyoruz ve bu yönde de gayret sarf edeceğiz’ dedi. Etkinliğe Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Sanat dostları, sanatçılar, Halk oyuncuları, Çiniciler ,Vitraycılar katıldı.

Dünya Sanat Günü

Dünya Sanat Günü, her yıl Nisan ayının 15. günü kutlanan, sanat etkinlikleri düzenlenip cadde ve sokakların sanat eserleri ile süslenildiği bir gün olarak kabul ediliyor. 2012 yılı itibarıyla kutlanmaya başlanılmış.

18
TARİHÇE

Türk sanatçı ve Ulusal Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) Başkanı Bedri Baykam, International Associations of Art (IAA),(Türkçe:Uluslararası Sanat Derneği)’ın 2011 yılında Meksika’da yapılan genel kuruluna Türkiye temsilcisi olarak katılmıştır. Baykam, toplantıda Leonardo da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan’ın Dünya Sanat Günü olarak kutlanmasını önerdi. Bu öneri çoğunluk oyu alarak, her yıl 15 Nisan tarihinde World Art Day (WAD) olarak kutlanılması kararı alındı. Kısaca Leonardo da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan’da artık Dünya Sanat Günü kutlanır.Haber: Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu