GündemDünyadan HaberlerEğitim

SANATIN İÇİNDE BENGİ RUHU

Vali Ersin Yazıcı, BENGİ projesi kapsamındaki ziyaretini T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi’nde sürdürdü. Öğrencilerle birlikte kitap okuyan Vali Yazıcı, öğrencilere hayallerini ve hedeflerini sordu.

Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi kapsamında Vali Ersin Yazıcı’nın okul ziyaretleri sürüyor. Bu kapsamda T.C. Ziraat bankası Güzel Sanatlar Lisesi’nde dün öğrencilerle birlikte kitap okuyan Vali Yazıcı, öğrencilere hedeflerini ve hayallerini sordu. BENGİ projesi kapsamında pek çok faaliyette bulunduklarını söyleyen Okul Müdürü Ömer Aydın ise öğrencilerinin müzik ve resimle uğraşan, sanata eğilimi ve başarılı çocuklar olduğunu söyledi. BENGİ projesini çok önemsediklerini ve bu kpsamda pek çok çalışmaya imza attıklarını söyleyen Müdür Aydın Vali Ersin Yazıcı’yı okullarında ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Yazıcı ‘Kendinize Hedefler Belirleyin’

Öğrencilerin öncelikli hedeflerinin olması gerektiğini belirten Vali Yazıcı, ‘Hayalleriniz ve hedefleriniz sizi başarıya ulaştığınız. Aldığınız kararlar doğrultusunda yaşamınızı sürdürürsünüz. Yaşayacaklarınız ve içinde bulunduğunuz yaşamı hayalleriniz şekillendirir. Her  zaman çok çalışın. Asla pes etmeyin. Başaramayacağınızı düşünmeyin. İstediğinizde neler yapabileceğinize siz bile inanamazsınız. Öğrencilik yıllarınızı güzel şekilde değerlendirin’ ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Müzik Resitali

Konferans Salonu’nda yapılan kitap okuma etkinliği ve konuşmaların ardından  Müzik Bölümü öğrencileri tarafından kısa bir müzik dinletisi sunuldu. Sanatın, toplumda önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Vali Ersin Yazıcı, öğrencileri tebrik ederek, başarılar diledi. Vali Ersin Yazıcı konuştuğu  sırada farklı açılardan karakalem portrelerini yapan öğrenciler ise yaptıkları portre resimleri Vali Yazıcı’ya armağan ettiler. Etkinliğe Vali Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu