Gündemİlçe HaberleriSiyaset

“Şanlı Tarihimizde Ermeni Soykırımı Yoktur”

“Şanlı Tarihimizde Ermeni Soykırımı Yoktur”

AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu, yönetim kurulu adına yaptığı yazılı basın açıklaması ile, sözde Ermeni soykırımı tartışmalarına değinerek, Amerikan başkanı Joe Biden’i kınadı.

Amerikan başkanı Joe Biden’in sözde Ermeni soykırımı açıklamalarına karşılık AK Parti Edremit İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu adına açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Ekrem Umutlu, “Bizim şanlı tarihimizde Ermeni soykırımı yoktur ve asla da olmamıştır. Hiçbir somut veri veya belgeye dayandırılmadan yapılan bu iftiralar karşısında tepkimiz büyüktür. 24 Nisan 2021’de Amerikan Başkanı Joe Biden’in 1915 sözde Ermeni soykırımını, soykırım olmuştur şeklinde açıklaması, milletimizi derinden yaralamıştır. Joe Biden’in iç siyasetine verdiği mesaja kendisi bile inanmamıştır diye düşünmekteyiz. Bu asil Türk milleti var olduğu günden bu yana soykırım yapmamıştır.

Ancak kolonilerden oluşmuş Amerika ülkesi, son 200 yılda Kızılderililer dahil bir çok ülkede soykırımın dik alasını yapmıştır. Bunu zaten bütün dünya çok iyi bilir ve kabul eder. Bu sebeple, Joe Biden’ın yapmış olduğu açıklamaları kınıyor ve şiddetle ret ediyoruz. Ermeni lobilerine yaranmak adına Türkiye’ye bu iftirayı atanlara, Vietnam’da, Bağdat’ta, Felluce’de döktükleri kanları, Ebu Garip Hapishanesi’ndeki iğrenç işkencelerini, Hiroşima ve Nagazaki’ye attıkları atom bombasıyla çocuk, kadın demeden kuruttukları nesilleri hatırlatırız” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu