GündemEkonomiİlçe HaberleriÖzel Haberler

ŞANSIMIZ “CANKUL OLDU”

Tarım makineleri ve traktörlerin de dâhil olduğu yaklaşık 250 firma ile hayvancılık yapan 50 üreticinin katıldığı fuar bu yıl da dikkat çekti, ilgiyle takip edildi. Kepsut fuarını dolaşan vatandaşlar arasında Ali Rıza Şenkul, geçtiğimiz yıl fuardan elde ettiği bilgiler ve ürünlerle torunlarına miras bırakacağını söyledi. Başkan Cankul’a yarattığı fırsat nedeniyle teşekkür etti. Şansımız Başkan Cankul” dedi.

“Başarının Nedeni Bence Cankul”

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul’a teşekkür eden Kepsutlu Ali Rıza Şenkul fuarı faydalı buluyorum. Geçtiğimiz yıl bu fuardan fidanlarımızı aldık. En çok hanım sevindi torunlara mirasımız olacak o fidanlar. Burada bizim çiftçilik yaptığımız ürünlerle şimdikileri kıyaslamak mümkün değil herşey ilerlemiş geride kalmamak lazım. Ben buradaki başarıyı birazda İsmail Cankul’a bağlıyorum. Çünkü ne yerler var fuarı bırakın hiç etkinlikleri yok. Yaşayıp yaşamadıkları belli değil. Allah Cankuldan razı olsun” dedi.

“Görüyoruz Duyuyoruz Biliyoruz Başarı Tesadüf Değil”

65 Yaşında çiftçilikle uğraşan Nevin Gönüloğlu fuara her yıl katıldıklarını ve komşuları ile birlikte geldiklerini söyledi.Burada kendi gözümüzle görüyoruz,duyuyoruz ve gelişmeleri değişimleri biliyoruz ancak bu fırsatı kim verdi? Başarı tesadüf değil Kepsut’un çalışan bir belediyesi var Başkan Cankul Vefalı” şeklinde konuştu.

Tarim Fuar Kepsut 2

“ÇİFTÇİMİZ YENİ TEKNOLOJİ İLE BULUŞTU”

Kepsut Belediye Başkanı  İsmail Cankul, “Her yıl olduğu gibi bu yılda alnımızın akıyla fuarı tamamladık.Belediye olarak operasyonel bir belediyecilik yürütüyoruz. Çok hızlı hareket edebilen gerçekten tecrübeli personelimizle bu tür etkinliklerin altından kalkıyoruz. Daha büyük etkinlikleri de ilçemizde gerçekleştirdik. Bu yılda tarım fuarı tarım sanayicisini çiftçimizle buluşturarak onların yeni teknoloji ile buluşmasını ve kullanabilecekleri çeşitleri burada görmelerine olanak tanımış olduk. Canlı hayvan fuarı ile hareketlilik kattık. İnşallah Kepsut halkı daha verimli tarım ve hayvancılık yapabilecek ” dedi.

Tarim Fuar Kepsut 3

FUARI DOLAŞANLAR ÜRÜNLERİ İLGİYLE VE DİKKATLE İNCELEDİLER

11.Balıkesir Tarım ve Canlı Hayvan Fuarında 4 gün boyunca son teknoloji ürünleri sergilendi ve stantlarda bu yıl bir yenilik olan canlı hayvanlara yer verildi. Karesi Kurtdere mahallesinden fuara katılım sağladığını belirten Mehmet Akkoç balya sarma makineleri ile fuarda yer aldıklarını söyledi ve çiftçilerle buluşmanın önemine değindi. Muhtar Ali Hikmet Kırgöz ise fuarı çok beğendiğini ve insanlarında büyük ilgi göstermesinin dikkat çekici olduğunu belirtti. Canlı Hayvan stantları ile ilgili olaraksa besicilerin ve özellikle kırsaldaki vatandaşların canlı hayvanlara dair burada yapacakları bilgilendirme ve görerek konuşarak edindiği izlenim ve bilgiler çiftçi açısından son derece önemli” şeklinde konuştu. Fatma Kara’nın röportajları

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu