Gündemİlçe HaberleriSiyaset

Sarı “Balıkesir’de Marka İsimler Mevta Oldu”

CHP il Başkanı Serkan Sarı beraberinde Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ile bir basın toplantısı düzenledi. İl Başkanı Sarı, gündeme ilişkin değerlendirme yapacaklarını belirtti ve Büyükşehir Belediyesinin ilçe belediyelerine borçlu olduğunu söyleyerek söze başladı. “Ne kadar uzlaşı dilini kullansak ta hizmete sekte vurma konusunda ön plana alınacaklar var” diyerek sözü ,Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’ya bıraktı.

Sabri Uğur Gibi Adamlarla Balıkesir 10 Numara Olur…

Sabri Uğur gibi adamlarla Balıkesir 10 numara olur diyen Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ilginç değerlendirmeler yaptı.” Ben Edip Uğur Demiyorum bakın Sabri Uğur diyorum diyerek Belediye ki çalışmaların ve şehir için yapılacakların o anlayışla yapılmasıyla 10 numara olunabileceğinin altını çizdi.

“Katı Atık Bedelleri Başka Amaçla Kullanılamaz …”

Balıkesir Belediyesinin ilk günden uyguladığı şey var diyen Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, “para getiren işler bizde angaryalar ilçelerde” diyerek uygulanan belediye sistemine dikkat çekti. Kanun net diyen Sarı, katı atık bedelini ilk uygulayan belediye olduklarını söyledi.2015Ekim ayında belediye meclisinde onaylanıp BASKİ’nin 6.aya kadar karar yokmuş gibi bir işlem yapmadığını daha sonra yaptığı tahakkukta ise yanlış uygulama ile yaptığını söyledi. Katı atık taşıma ve toplama işi başka iş için kullanılamaz diyor açık net. Ayşe, Fatma teyzeye o paralar ödenemez…” dedi. Toplantıda ayrıca Hüseyin Sarı dikkat çeken şu ifadeleri kullandı: “Zamanında marka olan Bakanlar mevta oldu. Balıkesir’de marka olan Ak Parti’dekiler mevta oldu. Bandırma’da marka olanlar şimdi burada sığıntı oldu. Ben 4 dönem belediye başkanıyım Halkımın başkanıyım.”

 

Hüseyin Sarı “Bizle Alay Ediyorlar! Ben Salakmıyım”

6 senedir Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir hizmetini görmedik diyen Sarı, d”efin işlemlerinin bile Balıkesir’de ilçe belediyeleri tarafından yapıldığını söyledi. Alay ediyorlar bizimle telefon ederek protokol yapalım diyorlar. Ben harcadığım her hizmeti faturalandırır ileride de çatır çatır o paraları alırım. Ben salak mıyım yıllık 35 bine razı olup ,aylık 25 bin sadece personel gideri olan birşeyi kabul edeceğim.”

“Ekonomik Zorluk Yaşadık”

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ise konuşmasına deneyimsiz değil 4 dönem siyasette deneyimli bir süreç geçirdiğinin altını çizdi. Belediyecilik ve mevzuat noktasında tevazu gösteremem dedi. Erdek Belediyesi’nin borçlarına değindi. 2009 yılında Seçimi kaybettiği ve istifa ederek CHP’ye geçtiği dönemde müfettişlerin çıkarttığı borç miktarının 38 milyon 50bin lira borç ve 10 milyon alacak olduğunu söyledi. Başkan Sarı bu sonuçlarla belediyeyi devrettiğini belirtti. Bu süreçteki proje ve borç yüzünden kredi de kullanamadığını ifade ederek çalışamadığını açıkladı. Ekonomik güçlüklere dikkat çekerek çözümsüzlüklere işaret etti.

“Edip Uğur Bile Karşılarında Duramadı”

Muhteşem Erdek fantezisi Erdek’te kalmadı diyerek ekonomik gücün etkisinin Erdek’te yansımalarının olduğunu belirten Sarı, ana borçlarının vergi ve SGK borçları olduğunu söyledi. Pek çok belediye Okul lazımsa ,spor salonu lazımsa Belediye tahsis etmiş .Bende 28 mülk var devredecektik fakat damat gelince özel bir durumumda var benim biliyorsunuz AK Partiden istifa edince bir blokaj oldu. Edip Uğur bile bu ailenin karşısında duramadı. Yücel Yılmazda tabi şuanda…Erdek mevzu olunca hep kafada soru işareti oluyor. Bunu kabul ediyorum. Bir sıkıntı da yok. Ekonomik sıkıntımız Birikmiş borçlar kaynaklı.2009-2014 arasındaki pervasız yatırım ve harcamalar…Suç duyurusunda bulunsam kapıdaki personel kapıkulu. Vicdan müsaitse yaşayıp görüyoruz bugünde kul hakkı yeme, inanç, ahlak yoksa insan herşeyi yapıyor. Herkes herşeyi diyebilir ama siyasete geçince benim için zenginleşti diyemez.

“Büyükşehir’in Asli İşi İlaçlama Yapıyor mu? “

Erdek’te haşeratla mücadele 1milyon 200 bin lira . 2 araba verelim size İlaçlama o akan şeyi zaten veriyor. İyi de benim asli işim değil ki ilaçlamayı Büyükşehir yapacak! Kanun 5bin 216 bunu diyor. Açıklama getirilmiş Büyükşehir yapacak denmiş. Para getirici şeyler sende paraları toplayan sen hizmet…Başkan bir makine doğru çalışsın istiyorsan dişliler doğru çalışacak. Balıkesir böyle 10 numara olmaz! Yaptıkları hiçbir işte ihale yok Fırıntaş eliyle herkese veriliyor bunlar. Devran dönerse kendileri yargılanacak şekilde bu durumlara düşmesinler… Çoğunluğa güvenerek kanunu ezip geçemezsin. Tecrübe ile bunları söylüyorum. Kanı budur.”

“Söylemde Eylemde Bir Olacak”

“20 belediye başkanına Balıkesir’i 10 numara yapacağım particiliği son 6 ayda yaparım dedi. Bu söylem ile eylem aynı değil. Geliri oranında bir dağılım söz konusu olmalı. Eskisi de yenisi de Erdek Belediyesini daha yeni tanıyor. Sındırgıya yapılanları biliyoruz biz. Bize belediye başkanı uğramıyor daha yeni tanıyor. Söylemle eylem bir olacak. Personel borçlarım var. Personelim ne kadar dürüst olduğumu bildiği için beni hiç sabote de etmediler. Personel 24 saatte beni sabote edebilirdi ama yapmadı.” Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bu hüseyin sarı da ağlamaya doymadı. Diğer chp’li belediyeler emlak vergisi için çağın imkanlarını kullanırken bu onu yapmayıp ha bire ağlıyor… akıllı bir belediye başkanı şuna eğitim verse keşke. 10 aydır e belediyeyi yaptırması.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu