GündemSiyaset

SARI ‘EN ÖNEMLİ GÜN’

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Serkan Sarı, ‘19 Mayıs Cumhuriyetimizin ve Ülkemizin kaderinin belirlendiği en önemli gündür.’’dedi. Sarı yaptığı yazılı açıklamada,

 

Milli mücadelenin başlangıcı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 99. yıldönümünü kutluyoruz. Esaretten kurtulup, egemenliğimizi yeniden kazandığımız Milli Mücadelemizin başlangıcıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün 19 Mayıs 1919’ da Samsun’ da başlattığı mücadeleden 29 Ekim 1923’ te Cumhuriyet kurulana kadar geçen uzun, zorlu ve onurlu süreç, Dünya’nın en önemli bağımsızlık savaşı olarak tarihteki yerini almıştır.

TOPLUMSAL GÜCÜMÜZ

Başkan Sarı,‘‘ Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘’Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir”  demiştir.Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı günden bugüne yürüyüşümüz hiç durmadan yorulmadan ve yılmadan devam ediyor. Ülkemizin aydınlık geleceği için  omuz omuza birlik içinde mücadeleye etmeliyiz. Bu mücadele en çok gençlerimizin mücadelesidir. Yaşadığımız sorunlara karşı en büyük mücadele gücümüz gençliğimiz olmalıdır. Gençlik her zaman yarınlara dair daha çok düşünen, bu yüzden daha cesur adımlar atabilecek ve hiçbir zaman umudunu kaybetmeyecek en büyük toplumsal güçtür.”

GENÇLİĞE ARMAĞAN

İl Başkanı Serkan Sarı, ‘‘  Genç fikirli demek doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir. Bizlerin gençlere ve genç fikirlere ihtiyacı vardır. Yenilikçi çağdaş ilerici aydın fikirler üretmeliyiz. Bu yüzden yeni dünyanın genç ülkesi olan Türkiye Cumhuriyet’ nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs gününü gençliğe bayram olarak hediye etmiştir.  19 Mayıs günü başlayan bu mücadele ile  kazanılan zaferler, yapılan devrimler, cumhuriyetimizin ilanından sonra onu koruyacak olan gençlere emanet edilmiştir.’’dedi.

19 MAYIS KUTLU OLSUN

Atatürk de 19 Mayıs 1919’ da, umudu, cesareti ve bağımsızlık fikrini bir araya getirerek Türk Milleti’ ne yol gösterici olmuştur. Gösterdiği bu yolu da en çok milletin geleceği olan gençlerle paylaşmıştır.

99.YILDA ÖZDE DUYGULAR

Bizler ise 19 Mayıs ruhunu hiç kaybetmedik kaybetmeyeceğiz. Bizlere unutturulmaya çalışılan bu gün, bir ömür boyu yaşayacak ve Atatürk ‘ün devrimlerinin ve Cumhuriyetin ışığında hep daha ileri yürüyeceğiz. Bugün de, Türk milletine karşı yapılan her haksızlığa karşı 19 Mayıs ruhunu dinç tutmalıyız.  Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ ü Anma Geçlik ve Spor Bayramını kutluyor, Milli mücadelemizin 99. Yılında Sözde değil, özde duygularla, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu