Gündem

SARI: “ESNAFIN YANINDA CHP VAR”

SARI: “ESNAFIN YANINDA CHP VAR”

 

Balıkesir CHP İl Başkanı Serkan Sarı Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Balıkesir CHP İl Başkanı Serkan Sarı Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda, partisinin tüm il başkanları tarafından eş zamanlı olarak açıklama yapacağı esnaf için 17 talep içerikli çalışmaları kapsamında basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamasında İl Başkanı Sarı salgın döneminde ülkedeki esnafın durumu ile ilgili konuştu.  Özellikle salgın döneminde her geçen gün ekonominin daha kötüye gittiğini söyleyen Başkan Sarı açıklamasında, “ülkenin dört bir yanında her gün yüzlerce esnafın kepenk kapattığı, siftah yapmadan gün bitirdiği haberlerinin yanı sıra bir de borç ödeyemediği, ailesini geçindiremediği için intihar edene esnaflar ya da tezgahına el konulduğu için kendini yakan güvencesiz seyyar satıcı haberleri gelmektedir. ”dedi.

 

 “İKTİDAR TEK BİR ÇARE ÜRETMEDİ ”

Serkan Sarı açıklamasında, “İktidar bugüne kadar esnafın bir tek derdine çare üretmemiştir. Esnafa faizle kredi verilmiş, verilen kredilerin üzerine faiz eklenerek 3 ay süreyle ertelenmiştir. Tüm bu olumsuz tablo yetmez gibi açlık ve yoksullukla karşı karşıya kalan, gıda paketlerine muhtaç hale gelen esnafa IBAN numarası gönderilip para istenmiştir. Bu kara günlerde esnafımız çaresiz ve yalnız değildir. Esnafımızın her türlü derdi ve sorunu için CHP vardır.” dedi.

 

 ESNAF İÇİN 17 TALEP

CHP İl Başkanı Serkan Sarı CHP tarafından oluşturulan  “Esnaf İçin 17 Talep” başlıklı öneriyi açıkladığı açıklamasında şunları kaydetti:

“ Genel Başkanımızın grup toplantısında dile getirdiği esnafımız için 17 talep başlıklı önerimizi bir kez daha seslendiriyoruz; Acilen bir Esnaf Bankacılığı kurulmalıdır ve sicil affı çıkarılmalıdır. Kullandıkları krediler faizsiz ve ödeme gücüne göre taksitlendirilmelidir. Esnafımızın kiralarında stopaj kaldırılmalıdır. Zincir mağazalar ve AVM ‘ler için düzenleme yapılmalıdır. AVM’ler haftanın bir günü kapanmalıdır. Esnafın sosyal güvenlik primleri, iş yerlerinin kapalı olduğu dönemde Hazine tarafından karşılanmalıdır. Salgın sürecinde haksız-insafsız cezalar yazılmamalıdır. Devlet esnafa olan borçlarını ödemelidir. Hijyen koşulları sağlanması şartıyla kahvehanelerde oyunlara izin verilmelidir. Küçük esnafın yanında çalışanların, kısa çalışma ödeneği ile ilgili yaşadığı sorunlar giderilmelidir.”

 

 “ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZİ SIRALADIK ”

Kamu kurumları, iş yerleri kapalı olduğu sürece kiracısı olan esnaftan kira almamalıdır. Ertelenen vergi ve sigorta primleri için salgın sonrasında yeniden yapılandırma olanağı getirilmelidir. Esnafımıza yönelik icra işlemleri durdurulmalıdır. Okul kantinlerinden bir yıl süreyle kira alınmamalıdır. Servis işletmecilerinden alınan teminat mektupları iptal edilmelidir. Altı milyon sokak esnafımız kayır içine alınmalı ve güvenceye kavuşturulmalıdır. Pandemi boyunca zarara uğrayan esnafa kira desteği sağlanmalıdır. ” Pandemi sürecinde sosyal devletin önemli olduğunu bir kez daha görüldüğünü söyleyen İl Başkanı Serkan Sarı  “İktidarın esnafa yönelik yapması gereken çözüm önerilerimizi sıraladık, CHP olarak bütün garibanların, işsizlerin, emekçilerin ve esnafın sözcüsü olmaya devam edeceğiz. ”dedi.

Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu