GündemSiyaset

Sarı “ÜNİAK’a Onay CHP’ye Red Veren Bürokrasi İstemiyoruz”

Sarı “ÜNİAK’a Onay CHP’ye Red Veren Bürokrasi İstemiyoruz”

CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Balıkesir Necati Eğitim Fakülte binası önünde, CHP’li gençlerin buluşarak kahve ikram etme isteğinin Balıkesir Valiliğince reddedildiğini söyledi. Serkan Sarı ,5 gün önce AK Parti ve ÜNİAK’ın stant açarak aynı yerde etkinlik yapmasına onay verenler ,CHP’li gençlerin isteğine neden onay vermezler diye sordu.

“Bürokratların Tavır Almasını Kabul Etmiyoruz”

CHP İl Başkanı Serkan Sarı Üniversite gençlerinin sesine önem verdiklerini belirtytiği basın açıklamasında ,Balıkesir’de geçici olarak yurt sorununun çözülmesinin çözüm olmadığını ve üniversite öğrencilerinin sorunları ile şehrin idarecilerinin ilgilenmediğini söyledi. Serkan Sarı niyetimizden şüpheniz olmasın. Bizler bugün burada gençlerimiz için varız. İtirazın niye diye soranlara cevabım, AKP il Başkanlığı ve ÜNİAK’ın bulunduğumuz bu noktada 5 gün önce yaptığı bir çalışma oldu. Kaymakamlık ve ayrıca Valilik bu konuda bir yazı verdi mi? Bu çalışma engellendi mi?  Hayır. AK Parti yaptığında yapar ama CHP yapamaz! Bilsinler ki bunlara müsaade bizde etmeyeceğiz. Ve soracağız yasal dayanağınız nedir?” dedi.

“Bürokrasinin Yaklaşımını Bu!”

Valiliğimizce uygun görülmemiş olan yer tamda burası diyen Serkan Sarı, “ Balıkesir’de ki bürokrasideki yaklaşım bu. Devletimiz siyaset üzerindedir. Ancak bazı bürokratların tavır almasını kabul etmiyoruz. Bizler genç arkadaşlarımızın yaşadığı sorunlara çözüm olmaya ve ayrıca seslerini duyurmaya yardımcı olacağız” ifadelerine yer verdi.

“Uygun Görülmemiş Reddedilmiştir”

CHP İl Başkanı Serkan Sarı beraberinde CHP Karesi ve Altıeylül ilçe başkanları Dilek Yalçın ,Hakan Şehitli ve ayrıca bir grup öğrenci ve CHP’li gençlerle basın açıklaması yaptı. Serkan Sarı NEF önünde yaptığı açıklamada, “Balıkesir valiliğinin ‘uygun görülmemiştir’ yazısıyla yapacağımız  açıklama, gençlerin kahve ikramı reddedildi” dedi. Sarı, NEF önünde yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:” Genç arkadaşlarımızın diğer üniversiteli genç arkadaşlarımızla buluşması niçin ayrıca reddedildi? sormak istiyorum.”

“Yasal Dayanağınız Ne Diyoruz Cevap Yok”

Sarı,“ Gençlik geleceğine de bugününe de sahip çıkacak. Bürokrasi ne derse desin yasal dayanak sormamıza rağmen cevap gelmedi. Bu bizi üzüyor. Bürokrasinin siyasi tarafı olmaz. Kentte yaşayan herkes kendi inandığı değerler uğruna siyaset yapmaktalar. Bizde kentte yaşayan genç arkadaşlarımızla inandığımız idealler uğruna buradayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet etmiş olduğu bir değer var. Cumhuriyet ve ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi.” Nursima Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu