GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Sarıgül’den Mesaj Mültecilerle İlgili Çözüm: “Vicdani Ve Ahlaki Olmalı”

Sarıgül’den Mesaj Mültecilerle İlgili Çözüm: “Vicdani Ve Ahlaki Olmalı”

 

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül Balıkesir’de İl Başkanlığının açılışını yaptı ardından Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyetine bir ziyarette bulundu. Ziyarette BGYC Başkanı Semra Aman Akyürek’in sorularını yanıtladı. Sarıgül ülke gündemine ilişkin sorulan sorulara yanıt verdi ve mültecilerle ilgilide “ önce insan, önce vicdan” vurgusu yaptı.

 

“Balıkesir’i Pilot İl Yaparız”

Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Mustafa Sarıgül partisinin il binasının açılışı için geldiği Balıkesir’de kurtuluşun reçetesi Ekonomik Milliyetçilik, Tarım, Teknoloji ve Turizm” dedi. Kendi ürünlerimize sahip çıkmalıyız diyen Sarıgül “Yerli, Malı Yurdun Malı” diyerek ülke ürünlerine verilmesi gereken öneme değindi. Ekilmeyen arazi kalmamalı diyen Sarıgül, Balıkesir başta olmak üzere, pek çok İl’i pilot il yapacağız.

 

04

 

“Merhamet, Sevgi, İnsan Haklarının Gereğini Yapmaya Davet Ediyorum”

Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde Denizcilik Bakanlığı ve 12 buçuk milyon engellimiz var. Engelli Bakanlığımız yok diyerek çözümün Türkiye Değişim Partisinde olduğuna değindi. Göçmen sorununa da değinen Sarıgül, göçmen konusunun önem taşıdığının altını çizdi. Çözüm önerimiz vicdani, ahlaki diyen Sarıgül , “Yürekler rahatlamalı. Tüm ülkelere eşit oranda 28 Avrupa Birliği ülkesi mevcut. Gelenler kendi isteği ile gelmedi. Suriyeliler, baskı ve zulümle geldi. İngiltere 100 milyon nüfuslu Türkiye 80 Milyon, Almanya 80 Milyon, Bulgaristan 10 Milyon herkes orana göre paylaşılsa olacak. Türkiye mutsuz olursa AB mutsuz olur ”ifadelerine yer verdi. AB insan hakları derken Birleşmiş Milletler Mülteci komisyonları var. Merhamet, sevgi, vicdan, insan hakları, bireylerin mutluluğu var. Öyleyse bu gereği yapmaya davet ediyorum. Türkiye Değişim Partisi olarak siyasi çıkar beklemeden yaptığımız bir çağrıdır. AB ülkeleri yan gelip yatamaz.”

“Mülteciler Üzerinden Siyaset Yapmayalım”

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül sığınmacı ve mültecilerle ilgili yapılan dezenformasyonlara ilişkinde düşüncelerini aktardı. Sarıgül önce vicdan diyerek “Balıkesir’den yurttaşlarımıza sesleniyorum” dedi ve şöyle seslendi: “ Mülteciler üzerinden siyaset yapmayalım. Bu bir vicdani meseledir. Bir siyasi parti genel başkanının Biz iktidara geldiğimiz derhal onları geri göndereceğiz lafını hiç doğru bulmam. Vicdanide bulmam. O gidecek vatandaşları orada silahlar bekliyor. Orası perişandır. Bu siyasi bir mesele değil insani bir olaydır. Yarın göndereceğiz diyerek 3-5 oy alacağız diye yapılan provokasyonlara da izin vermeyiz. En hakkaniyetli öneride bizim söylediğimizdir.”

 

02

 

“Ayıdan Post Amerika’dan Dost Olmaz!”

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’e Kuvayi Milliye günü olduğunu hatırlatan Semra Aman Akyürek ülke birliği ve bütünlüğü noktasında Balıkesir’in ve  Alaca mescidin önemini hatırlattı. Ve konuyla ilgili Türkiye odaklı cümlesinin ne olacağını sordu. Sarıgül şu yanıtı verdi: “İzmir işgal edilmişti ve Türkiye’de ki ilk kıvılcım Balıkesir’den atıldı. Bu Kuvayı-i Milliye hareketine bugün bir kez daha ihtiyaç vardır. Çünkü Yunanistan Dışişleri Bakanı iki gün önce bir açıklama yaptı. Dedi ki ;Amerikan askerlerinin hemen şu yakınımızdaki Adalarda bulunması Yunanistan için güvencedir! Yunanistan Bakanlığını kınıyorum. Siz kendi topraklarınıza Amerika’nın sahip çıkmasını bırakın kendiniz sahip çıkın. Yunanistan şunu bilsin! Sizin dostunuz Türkiye’dir. Amerika’dan dost olmaz. Dünya’da savaş varsa bunu çıkaran ABD’ dir. Ayıdan post Amerika’dan dost olmaz. Yunanistan sen önce kendi komşun Türkiye’ye güven. Kendine güven” ifadelerini kullandı. HABER:NURSİMA AKYÜREK

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu